Hozzávalók
- 3 ek cukor
- 600 ml víz
- 2 filter fekete tea
- 1 db vaníliarúd
- 2 cm-es gyömbér
- 4 rúd fahéj
- 10 szem szegfűszeg
- 2 db alma
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- 500 ml almalé
- 200 - 300 ml rum
Almás-karamelles puncs
Hozzávalók
- 3 ek cukor
- 600 ml víz
- 2 filter fekete tea
- 1 db vaníliarúd
- 2 cm-es gyömbér
- 4 rúd fahéj
- 10 szem szegfűszeg
- 2 db alma
- 1 db citrom
- 1 db narancs
- 500 ml almalé
- 200 - 300 ml rum
Egy lábasban karamellizáljuk a cukrot, hozzáöntünk egy kevés vizet, és ha újra feloldódott a visszakeményedett karamell, hozzáöntjük a többi vizet. Beledobjuk a 2 teafiltert, a kettévágott vaníliarudat, a gyömbért, a fahéjrudakat, a szegfűszeget, és felforraljuk a vizet. A filtert 4-5 perc múlva kivesszük, és alacsony lángon még 8-10 percig forraljuk a vizet a fűszerekkel. Elzárjuk a lángot. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházaikat, a narancsot és citromot jól megmossuk és szeletekre vágjuk őket. Felöntjük az alapot az almalével és a rummal, és beledobáljuk a gyümölcsöket. Szerintem másnapra érnek igazán össze az ízek, így akkor érdemes leszűrni, de persze azonnal is fogyasztható. 🙂
Ha tetszett az Almás-karamelles puncs receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!