Hozzávalók
- 200 ml tej
- 100 ml tejszín
- 1 - 1 mk fahéj és gyömbér
- 1 - 1 késhegynyi szerecsendió és őrölt szegfűszeg
- ½ db vaníliarúd
- 2 nagy tk porcukor
- 120 g étcsokoládé
- 2 tk nescafé
- 50 ml víz
Ez a tél legfrankóbb mézeskalácsos kávéja
Hozzávalók
- 200 ml tej
- 100 ml tejszín
- 1 - 1 mk fahéj és gyömbér
- 1 - 1 késhegynyi szerecsendió és őrölt szegfűszeg
- ½ db vaníliarúd
- 2 nagy tk porcukor
- 120 g étcsokoládé
- 2 tk nescafé
- 50 ml víz
A tejet és a tejszínt a fűszerekkel és a vaníliarúd kikapart magjaival együtt összemelegítjük, beleszórjuk a cukrot, majd ráöntjük az összetördelt étcsokira és várunk pár percet vele, hogy elkezdjen felolvadni. Az instant kávét elkeverjük a meleg vízben, a csokihoz öntjük és jól elkeverjük. Tejszínhabbal és kevés fahéjjal díszíthetjük.