Hozzávalók
A rozmaringos sziruphoz
- 200 ml víz
- 100 g cukor
- 4 cm-es gyömbérdarab
- 3 ág rozmaring
Az összeállításhoz
- 1 üveg fehér, száraz pezsgő
- 3 db grapefruit leve
A díszítéshez
- 4 - 6 ág rozmaring
- 1 - 2 szelet grapefruit
Grapefruitos pezsgőkoktél
Hozzávalók
A rozmaringos sziruphoz
- 200 ml víz
- 100 g cukor
- 4 cm-es gyömbérdarab
- 3 ág rozmaring
Az összeállításhoz
- 1 üveg fehér, száraz pezsgő
- 3 db grapefruit leve
A díszítéshez
- 4 - 6 ág rozmaring
- 1 - 2 szelet grapefruit
A sziruphoz egy lábasba öntjük a vizet és a cukrot, beledobjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gyömbért és a rozmaringágakat, 10 perc alatt összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A grapefruitok levét kifacsarjuk és átszűrjük. Egy-egy rozmaringágat dobunk a poharakba, a szélükre pedig egy-egy negyed cikkre vágott grapefruitszeletet rakunk.
A poharak aljára tetszőleges mennyiségű szirupot öntünk (ki mennyire szereti édesen), a poharak kb. feléig felöntjük grapefruitlével, majd mehet rá a pezsgő.
Ha tetszett a grapefruitos pezsgőkoktél receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!