Hozzávalók
- 100 g mandula
- 100 g rizs
- 500 ml víz
- 3 rúd fahéj
- ½ db vaníliarúd
- 150 g sűrített tej
- 150 ml mandulatej
Horchata, a mexikóiak kedvenc itala
Hozzávalók
- 100 g mandula
- 100 g rizs
- 500 ml víz
- 3 rúd fahéj
- ½ db vaníliarúd
- 150 g sűrített tej
- 150 ml mandulatej
A mandulát apróra vágjuk és a rizzsel, vízzel, fahéjjal és a kettévágott vaníliarúddal és a kikapart magjaival együtt egy kancsóba rakjuk, és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap kivesszük a fahéjat és a vaníliarudat, és alaposan leturmixoljuk.
Többször átszűrjük, hogy ne maradjanak benne apró rizsdarabok, majd a mandulatejjel és sűrített tejjel újra átkeverjük és jól lehűtve, jégkockákkal ihatjuk is!
Ha tetszett a horchata receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!