Hozzávalók
- 700 ml vörösáfonyalé
- 300 ml feketeszederlé
- 500 ml víz
- 5 ek méz
- 5 ek barna cukor
- 100 ml rum
- 1 tk kínai ötfűszer keverék
- 2 db fahéjrúd
- 6 szem szegfűszeg
- 0.25 db szerecsendió
- 2 cm-es friss gyömbér felszeletelve
- 1 db narancs cikkekre vágva
- 1 db lime leve
- 2 ek szárított vörösáfonya
A díszítéshez
- citrom
- cukor
Karácsonyi puncs
Hozzávalók
- 700 ml vörösáfonyalé
- 300 ml feketeszederlé
- 500 ml víz
- 5 ek méz
- 5 ek barna cukor
- 100 ml rum
- 1 tk kínai ötfűszer keverék
- 2 db fahéjrúd
- 6 szem szegfűszeg
- 0.25 db szerecsendió
- 2 cm-es friss gyömbér felszeletelve
- 1 db narancs cikkekre vágva
- 1 db lime leve
- 2 ek szárított vörösáfonya
A díszítéshez
- citrom
- cukor
A rum kivételével az összes hozzávalót össszeforraljuk, majd lassú tűzön max. 10 percig főzzük. Beleöntjük a rumot és elzárjuk, majd leszűrjük. A poharak peremét citromlével benedvesítjük és cukorba mártjuk, majd ebben kínáljuk a puncsot.