Hozzávalók
- 2 db alma
- 3 db narancs
- 1 db citrom leve
- 4 ek cukor
- 400 ml fehér rum vagy vodka
- 700 ml meggylé
- 1 üveg száraz pezsgő vagy prosecco
- 1 - 1 db citrom és narancs karikára vágva a díszítéshez
- 4 db narancs kifacsart leve
Téli bólé
Hozzávalók
- 2 db alma
- 3 db narancs
- 1 db citrom leve
- 4 ek cukor
- 400 ml fehér rum vagy vodka
- 700 ml meggylé
- 1 üveg száraz pezsgő vagy prosecco
- 1 - 1 db citrom és narancs karikára vágva a díszítéshez
- 4 db narancs kifacsart leve
Az almákat és a narancsokat meghámozzuk, felkockázzuk és a tálba tesszük. Ráöntjük a cukorral elkevert narancs-, citrom- és meggylevet, majd a rumot ( vagy vodkát). Hűtőbe tesszük legalább 1 órára, a hűtött pezsgőt csak akkor öntjük rá, amikor a vendégek megérkeztek, és elkeverjük. Narancs- és citromkarikákkal díszítjük.