Hozzávalók
- 1 üveg száraz vörösbor
- 500 ml víz
- 1 db alma
- 1 db körte
- 3 db mandarin
- 3 db narancs
- 2 db lime
A cukorsziruphoz
- 150 g víz
- 100 g barna cukor
- 5 ek méz
- 2 db fahéjrúd
- 5 - 6 szem fekete bors
- 3 szem szegfűszeg
- 1 szem csillagánizs
Téli sangria
Hozzávalók
- 1 üveg száraz vörösbor
- 500 ml víz
- 1 db alma
- 1 db körte
- 3 db mandarin
- 3 db narancs
- 2 db lime
A cukorsziruphoz
- 150 g víz
- 100 g barna cukor
- 5 ek méz
- 2 db fahéjrúd
- 5 - 6 szem fekete bors
- 3 szem szegfűszeg
- 1 szem csillagánizs
A sziruphoz a vizet, cukrot, mézet egy lábosban felforraljuk. Beledobjuk a fűszereket és 6-7 percig rotyogtatjuk, amíg picit sűrűbb állaga nem lesz, majd hagyjuk kihűlni. Lereszeljük 1 narancs, 1 lime és 1 mandarin héját. Egy másik edényben összekeverjük a vizet, bort és 2 lime levét.
Az almát, körtét, 1 mandarint és 1 narancsot vékonyan felszeletelünk, madj ezt is beledobjuk. Belerakjuk a gyümölcsök reszelt héját, belefacsarjuk 2 narancs és 1 mandarin levét és felöntjük a sziruppal. Felforralva és hidegen tálalva is nagyon finom.