Hozzávalók
Újhagymás-tejfölös steakburgonya
- 500 g pucolt burgonya
- 50 ml olívaolaj
- só, bors
A mártogatóshoz
- 2 - 3 szál újhagyma
- 200 g tejföl
- 100 g 30%-os tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 - 6 szál friss petrezselyem
- 1 szál friss kapor
- 3 - 4 levél friss menta
- 1 tk só
Pikáns paprikás hasábburgonya
- 500 g pucolt burgonya
A fűszersóhoz
- 2 ek füstölt paprika
- 2 ek pirospaprika
- 1 tk Cayenne-bors
- 1 tk szárított petrezselyem
- 1 ek só
Chilis-lime-os chips
- 500 g pucolt burgonya
A fűszersóhoz
- ½ - 1 ek chipotle-por
- 2 ek só
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk római kömény
- 1 tk fokhagymapor
- 1 ek barna cukor
- 1 db lime héja reszelve
3 házi chips/sült krumpli meccsnézéshez
Hozzávalók
Újhagymás-tejfölös steakburgonya
- 500 g pucolt burgonya
- 50 ml olívaolaj
- só, bors
A mártogatóshoz
- 2 - 3 szál újhagyma
- 200 g tejföl
- 100 g 30%-os tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 - 6 szál friss petrezselyem
- 1 szál friss kapor
- 3 - 4 levél friss menta
- 1 tk só
Pikáns paprikás hasábburgonya
- 500 g pucolt burgonya
A fűszersóhoz
- 2 ek füstölt paprika
- 2 ek pirospaprika
- 1 tk Cayenne-bors
- 1 tk szárított petrezselyem
- 1 ek só
Chilis-lime-os chips
- 500 g pucolt burgonya
A fűszersóhoz
- ½ - 1 ek chipotle-por
- 2 ek só
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk római kömény
- 1 tk fokhagymapor
- 1 ek barna cukor
- 1 db lime héja reszelve
Újhagymás-tejfölös steakburgonya
A krumplit 5-8 percig előfőzzük, steakburgonyaszerűen felvágjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, és 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső lángon ropogósra és aranybarnára sütjük.
Az újhagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk az összekevert tejföllel és tejszínnel, majd elkeverjük az átnyomott fokhagymával és a sóval. Ezután hozzáadjuk a zöld fűszereket is. Ha szükséges, állítunk az ízeken.
Pikáns paprikás hasábburgonya
Egy mandolinon vagy kézzel hasábburgonya-formára vágjuk a krumplit, majd bő olajban, kis adagokban ropogósra sütjük.
A fűszersó összetevőit elkeverjük, majd sütés után meghintjük vele a krumplit.
Chilis-lime-os chips
Egy mandolinon vagy kézzel chipsformára vágjuk a krumplit, majd bő olajban, kis adagokban ropogósra sütjük.
A fűszersó összetevőit elkeverjük, ha szükséges, állítunk az ízeken (ugyanannyira legyen lime-os, mint chilis), majd sütés után meghintjük vele a krumplit.