Hozzávalók
A csirkéshez
- 200 g csirkemellfilé
- olaj
- 8 db minitortilla
A marinádhoz
- 50 g olaj
- 50 g barna cukor
- 25 g szójaszósz
- 10 g halszósz
- 10 g szezámolaj
- 1 ek gyömbérpor
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db lime
- bors
A salátához
- 100 g kelkáposzta
- 200 ml víz
- 1 ek ecet
- 1 ek rizsecet
- 1 ek halszósz
- 1 gerezd fokhagyma átnyomva
- 2 ek barna cukor
- só
A szószhoz
- 75 g majonéz
- 75 g tejföl
- 15 g sriracha
- bors
A tálaláshoz
- 60 g feta sajt
- 2 szál újhagyma
A reggelihez
- 8 szelet bacon
- 1 ek őrölt fahéj
- 100 g chorizo
- 100 g fehér sós szalonna
- 100 g száraz kolbász
- 8 db minitortilla
A rántottához
- 6 db tojás
- só, bors
- olaj
A tálaláshoz
- 1 csokor újhagyma
- 1 db hegyes erős paprika
- 2 ek juharszirup
- 100 g cheddar
A zöldségeshez
- 1 db padlizsán
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db cukkini
- olaj
- 200 g halloumi sajt
- 8 db minitortilla
A salsához
- 100 g koktélparadicsom
- 50 - 100 g olívaolaj
- 1 ek fehérborecet
- 1 tk római kömény
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ csokor friss koriander
- 1 fej lila hagyma
3 taco grillen
Hozzávalók
A csirkéshez
- 200 g csirkemellfilé
- olaj
- 8 db minitortilla
A marinádhoz
- 50 g olaj
- 50 g barna cukor
- 25 g szójaszósz
- 10 g halszósz
- 10 g szezámolaj
- 1 ek gyömbérpor
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db lime
- bors
A salátához
- 100 g kelkáposzta
- 200 ml víz
- 1 ek ecet
- 1 ek rizsecet
- 1 ek halszósz
- 1 gerezd fokhagyma átnyomva
- 2 ek barna cukor
- só
A szószhoz
- 75 g majonéz
- 75 g tejföl
- 15 g sriracha
- bors
A tálaláshoz
- 60 g feta sajt
- 2 szál újhagyma
A reggelihez
- 8 szelet bacon
- 1 ek őrölt fahéj
- 100 g chorizo
- 100 g fehér sós szalonna
- 100 g száraz kolbász
- 8 db minitortilla
A rántottához
- 6 db tojás
- só, bors
- olaj
A tálaláshoz
- 1 csokor újhagyma
- 1 db hegyes erős paprika
- 2 ek juharszirup
- 100 g cheddar
A zöldségeshez
- 1 db padlizsán
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db cukkini
- olaj
- 200 g halloumi sajt
- 8 db minitortilla
A salsához
- 100 g koktélparadicsom
- 50 - 100 g olívaolaj
- 1 ek fehérborecet
- 1 tk római kömény
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ csokor friss koriander
- 1 fej lila hagyma
A csirkéshez:
A marinád összetevőit egy aprítóban összekeverjük, és a felkockázott csirkét minimum egy órán át állni hagyjuk benne.
A káposztát felszeleteljük, majd összeállítjuk a marinálólevet, amibe beleforgatjuk a káposztát, majd minimum egy órát állni hagyjuk.
A szósz összetevőit összekeverjük. A csirkét meggrillezzük, majd a tortillalapokat visszamelegítjük, de nem pirítjuk meg.
Két tortillalap kell egy tacóhoz, egymásba fogjuk őket, és ebbe kerül a lecsöpögtetett káposzta, rá a csirke, meglocsoljuk a szósszal, majd morzsolt fetát és apróra vágott újhagymát szórunk rá.
A reggelihez:
A baconszeleteket kevés fahéjjal megszórjuk, és meggrillezzük mindkét oldalát. A chorizót és a beirdalt szalonnaszeleteket meggrillezzük, a felkarikázott kolbászokat zsírjára sütjük. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon rántottát készítünk belőle.
A tortillalapokat visszamelegítjük, de nem pirítjuk meg.
Két tortillalap kell egy tacóhoz, egymásba fogjuk őket, és ebbe kerül rántotta, a chorizo, a bacon, a szalonna, valamint a pirított kolbász, végül kis juharszirupot csorgatunk rá, újhagymát és hegyes erős paprikát szeletelünk rá, és kevés reszelt cheddar sajttal fejezzük be.
A zöldségeshez:
A padlizsánt felkarikázzuk, a paprikát és a cukkinit felcsíkozzuk, majd meggrillezzük őket.
A salsához meggrillezzük a félbevágott koktélparadicsomokat, a többi összetevőt egy tálban elkeverjük, végül hozzáadjuk a paradicsomot is.
A halloumi sajtot felszeleteljük és meggrillezzük. A tortillalapokat visszamelegítjük, de nem pirítjuk meg. Két tortillalap kell egy tacóhoz, egymásba fogjuk őket, és ebbe kerül a háromféle grillzöldség, a grillsajt és a salsa.