Hirdetés

Hozzávalók

4 - 4
tacóhoz
+

A csirkéshez

200 g csirkemellfilé
olaj
8 db minitortilla

A marinádhoz

50 g olaj
50 g barna cukor
25 g szójaszósz
10 g halszósz
10 g szezámolaj
1 ek gyömbérpor
1 gerezd fokhagyma
1 db lime
bors

A salátához

100 g kelkáposzta
200 ml víz
1 ek ecet
1 ek rizsecet
1 ek halszósz
1 gerezd fokhagyma átnyomva
2 ek barna cukor

A szószhoz

75 g majonéz
75 g tejföl
15 g sriracha
bors

A tálaláshoz

60 g feta sajt
2 szál újhagyma

A reggelihez

8 szelet bacon
1 ek őrölt fahéj
100 g chorizo
100 g fehér sós szalonna
100 g száraz kolbász
8 db minitortilla

A rántottához

6 db tojás
só, bors
olaj

A tálaláshoz

1 csokor újhagyma
1 db hegyes erős paprika
2 ek juharszirup
100 g cheddar

A zöldségeshez

1 db padlizsán
1 db piros kaliforniai paprika
1 db cukkini
olaj
200 g halloumi sajt
8 db minitortilla

A salsához

100 g koktélparadicsom
50 - 100 g olívaolaj
1 ek fehérborecet
1 tk római kömény
só, bors
1 gerezd fokhagyma
½ csokor friss koriander
1 fej lila hagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

3 taco grillen

Bár a taco mint műfaj elég csúnyán el van hanyagolva, most mutatok három olyan ötletet, amellyel egészen biztosan a nyári grillparti sztárjai lesztek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 4
tacóhoz
+

A csirkéshez

200 g csirkemellfilé
olaj
8 db minitortilla

A marinádhoz

50 g olaj
50 g barna cukor
25 g szójaszósz
10 g halszósz
10 g szezámolaj
1 ek gyömbérpor
1 gerezd fokhagyma
1 db lime
bors

A salátához

100 g kelkáposzta
200 ml víz
1 ek ecet
1 ek rizsecet
1 ek halszósz
1 gerezd fokhagyma átnyomva
2 ek barna cukor

A szószhoz

75 g majonéz
75 g tejföl
15 g sriracha
bors

A tálaláshoz

60 g feta sajt
2 szál újhagyma

A reggelihez

8 szelet bacon
1 ek őrölt fahéj
100 g chorizo
100 g fehér sós szalonna
100 g száraz kolbász
8 db minitortilla

A rántottához

6 db tojás
só, bors
olaj

A tálaláshoz

1 csokor újhagyma
1 db hegyes erős paprika
2 ek juharszirup
100 g cheddar

A zöldségeshez

1 db padlizsán
1 db piros kaliforniai paprika
1 db cukkini
olaj
200 g halloumi sajt
8 db minitortilla

A salsához

100 g koktélparadicsom
50 - 100 g olívaolaj
1 ek fehérborecet
1 tk római kömény
só, bors
1 gerezd fokhagyma
½ csokor friss koriander
1 fej lila hagyma
Bevásárlólistához adom

A csirkéshez:

A marinád összetevőit egy aprítóban összekeverjük, és a felkockázott csirkét minimum egy órán át állni hagyjuk benne.

A káposztát felszeleteljük, majd összeállítjuk a marinálólevet, amibe beleforgatjuk a káposztát, majd minimum egy órát állni hagyjuk.

A szósz összetevőit összekeverjük. A csirkét meggrillezzük, majd a tortillalapokat visszamelegítjük, de nem pirítjuk meg.

Két tortillalap kell egy tacóhoz, egymásba fogjuk őket, és ebbe kerül a lecsöpögtetett káposzta, rá a csirke, meglocsoljuk a szósszal, majd morzsolt fetát és apróra vágott újhagymát szórunk rá.

A reggelihez:

A baconszeleteket kevés fahéjjal megszórjuk, és meggrillezzük mindkét oldalát. A chorizót és a beirdalt szalonnaszeleteket meggrillezzük, a felkarikázott kolbászokat zsírjára sütjük. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon rántottát készítünk belőle.

A tortillalapokat visszamelegítjük, de nem pirítjuk meg.

Két tortillalap kell egy tacóhoz, egymásba fogjuk őket, és ebbe kerül rántotta, a chorizo, a bacon, a szalonna, valamint a pirított kolbász, végül kis juharszirupot csorgatunk rá, újhagymát és hegyes erős paprikát szeletelünk rá, és kevés reszelt cheddar sajttal fejezzük be.

A zöldségeshez:

A padlizsánt felkarikázzuk, a paprikát és a cukkinit felcsíkozzuk, majd meggrillezzük őket.

A salsához meggrillezzük a félbevágott koktélparadicsomokat, a többi összetevőt egy tálban elkeverjük, végül hozzáadjuk a paradicsomot is.

A halloumi sajtot felszeleteljük és meggrillezzük. A tortillalapokat visszamelegítjük, de nem pirítjuk meg. Két tortillalap kell egy tacóhoz, egymásba fogjuk őket, és ebbe kerül a háromféle grillzöldség, a grillsajt és a salsa.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások