Hirdetés
Green Kitchen

3 tuti kaja befőttesüvegben

Hozzávalók

háromszor
2
tuja
+

Taco befőttesüvegben (2  db 8dl-es befőttesüveghez)

A salsához

 2 db paradicsom
½ fej lilahagyma
 1 db lime
 1 csokor koriander
 1 gerezd fokhagyma

A rétegekhez

 1 tk római kömény
 só
 bors
 250 g darált marhahús
 1 ek olívaolaj
 só
 bors
 római kömény
 cayenne bors
0.25 fej jégsaláta
 6 ek fekete bab
 6 ek kukorica
 6 - 7 szelet jalapeno
reszelt cheddar sajt

Ruccolás baconos saláta

 2 db 8 dl-es befőttes üveg
 250 g barna csiperke
 4 db főtt tojás
 8 szelet bacon
 2 ek olívaolaj
 2 marék rukkola
 1 fej lilahagyma
 200 g majonéz
 2 tk barnacukor
 2 tk balzsamecet
 só
 bors

Gyümölcsös joghurt zabpehellyel

 2 db 4 dl-es befőttes üveg
 5 ek zabpehely
 2 tk mazsola
 2 tk apróra vágott étcsoki
 200 g görög joghurt
 1 db lime héja
 1 ek méz
 bogyós gyümölcsök (szeder/ribizli/málna/áfonya)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

3 tuti kaja befőttesüvegben

Manapság nagyon divatba jöttek a befőttesüvegbe pakolt kaják, aminek egyetlen oka van: kaját pakolni egy befőttes üvegbe jó dolog. Ugyanis az így összekészített finomságokat bárhová magatokkal tudjátok vinni, legyen szó piknikezésről, munkába menetelről, suliról, vagy kutyaszános aranyásó expedicíóról.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

háromszor
2
tuja
+

Taco befőttesüvegben (2  db 8dl-es befőttesüveghez)

A salsához

 2 db paradicsom
½ fej lilahagyma
 1 db lime
 1 csokor koriander
 1 gerezd fokhagyma

A rétegekhez

 1 tk római kömény
 só
 bors
 250 g darált marhahús
 1 ek olívaolaj
 só
 bors
 római kömény
 cayenne bors
0.25 fej jégsaláta
 6 ek fekete bab
 6 ek kukorica
 6 - 7 szelet jalapeno
reszelt cheddar sajt

Ruccolás baconos saláta

 2 db 8 dl-es befőttes üveg
 250 g barna csiperke
 4 db főtt tojás
 8 szelet bacon
 2 ek olívaolaj
 2 marék rukkola
 1 fej lilahagyma
 200 g majonéz
 2 tk barnacukor
 2 tk balzsamecet
 só
 bors

Gyümölcsös joghurt zabpehellyel

 2 db 4 dl-es befőttes üveg
 5 ek zabpehely
 2 tk mazsola
 2 tk apróra vágott étcsoki
 200 g görög joghurt
 1 db lime héja
 1 ek méz
 bogyós gyümölcsök (szeder/ribizli/málna/áfonya)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Taco befőttesüvegben

A salsához leforrázzuk a paradicsomot, előtte 1-1 „x” alakú bevágást ejtünk rajtuk, így könnyebb lesz lehúzni a héját. Felezzük, a magos részét kikaparjuk, majd apró darabokra vágjuk a paradicsom húsát. Mehet is egy keverőtálba, jöhet rá az apróra vágott lilahagyma, a lime leve, a felaprított koriander, és a végén belenyomjuk a fokhagymát. Letakarjuk, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. A húst egy kis olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt és a cayenne borsot. Ha kész, fogjuk az üvegeket és jöhet a rétegezés. Legalulra jön 4 evőkanál salsa, amit a jégsaláta követ. Utánuk következik az elengedhetetlen fekete bab, és a kukorica, amire rápakoljuk a fűszeres darált húst. A tetejére reszelünk egy kevés sajtot, és rakunk rá pár szem jalapenot. Rácsavarjuk az üveg tetejét, mellé dobunk egy villát, és kész is!

Fotó: Szilágyi Nóra

Ruccolás baconos saláta

A csiperkét beledobom egy serpenyőbe, zsiradék nélkül addig pirítom, amíg össze nem esik. Sózom, borsozom, majd félreteszem hűlni. Egy másik serpenyőben olívaolajat hevítek, és belefektetem a bacon-öket. Mindkét oldalát megpirítom, ha kész, konyhai papírtörlővel felitatom róla a felesleget. Mindent félreteszek, és összedobom az öntetet. Ehhez a balzsamecetet és a barnacukrot addig keverem, amíg a cukor fel nem olvad. Ha kész, hozzákeverem a majonézt, a végén pedig sózom, borsozom. Jöhet is az üveg megtöltése. A pirított csiperke kezdi a sort, erre jön a negyedekre vágott főtt tojás. Ez után a ropogós bacon következik, aminek a tetejére jön a szeletelt lilahagyma. Az egészre rádobok annyi rukkolát, hogy tele legyen az üveg. Most pedig jöhet az öntet, amit külön kis üvegbe csomagolunk a saláta mellé, hogy ne áztassa el az egészet.

Fotó: Szilágyi Nóra

Gyümölcsös joghurt zabpehellyel

Egy forró serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk a zabpelyhet. Ha kihűlt, hozzákeverjük a mazsolát, és az apróra vágott csokit. Egy keverőtálba belekanalazzuk a görög joghurtot, hozzá adjuk a mézet, és belereszeljük az alaposan megmosott lime héját. Beledobáljuk a bogyós gyümölcsöket a joghurtba, és egy villa segítségével a tál oldalát használva szétnyomkodjuk a gyümölcsöket, hogy szépen megszínezzék a joghurtot. Ha mindennel elkészültünk, jöhet is a rétegezés. Egy réteg a finom, ropogós, csokis, mazsolás zabpehelyből, egy réteg az isteni gyümölcsjoghurtból.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások