Hirdetés

3 tuti kaja befőttesüvegben

Hozzávalók

háromszor
2
tuja
+

Taco befőttesüvegben (2  db 8dl-es befőttesüveghez)

A salsához

 2 db paradicsom
½ fej lilahagyma
 1 db lime
 1 csokor koriander
 1 gerezd fokhagyma

A rétegekhez

 1 tk római kömény
 só
 bors
 250 g darált marhahús
 1 ek olívaolaj
 só
 bors
 római kömény
 cayenne bors
0.25 fej jégsaláta
 6 ek fekete bab
 6 ek kukorica
 6 - 7 szelet jalapeno
reszelt cheddar sajt

Ruccolás baconos saláta

 2 db 8 dl-es befőttes üveg
 250 g barna csiperke
 4 db főtt tojás
 8 szelet bacon
 2 ek olívaolaj
 2 marék rukkola
 1 fej lilahagyma
 200 g majonéz
 2 tk barnacukor
 2 tk balzsamecet
 só
 bors

Gyümölcsös joghurt zabpehellyel

 2 db 4 dl-es befőttes üveg
 5 ek zabpehely
 2 tk mazsola
 2 tk apróra vágott étcsoki
 200 g görög joghurt
 1 db lime héja
 1 ek méz
 bogyós gyümölcsök (szeder/ribizli/málna/áfonya)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

3 tuti kaja befőttesüvegben

Manapság nagyon divatba jöttek a befőttesüvegbe pakolt kaják, aminek egyetlen oka van: kaját pakolni egy befőttes üvegbe jó dolog. Ugyanis az így összekészített finomságokat bárhová magatokkal tudjátok vinni, legyen szó piknikezésről, munkába menetelről, suliról, vagy kutyaszános aranyásó expedicíóról.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

háromszor
2
tuja
+

Taco befőttesüvegben (2  db 8dl-es befőttesüveghez)

A salsához

 2 db paradicsom
½ fej lilahagyma
 1 db lime
 1 csokor koriander
 1 gerezd fokhagyma

A rétegekhez

 1 tk római kömény
 só
 bors
 250 g darált marhahús
 1 ek olívaolaj
 só
 bors
 római kömény
 cayenne bors
0.25 fej jégsaláta
 6 ek fekete bab
 6 ek kukorica
 6 - 7 szelet jalapeno
reszelt cheddar sajt

Ruccolás baconos saláta

 2 db 8 dl-es befőttes üveg
 250 g barna csiperke
 4 db főtt tojás
 8 szelet bacon
 2 ek olívaolaj
 2 marék rukkola
 1 fej lilahagyma
 200 g majonéz
 2 tk barnacukor
 2 tk balzsamecet
 só
 bors

Gyümölcsös joghurt zabpehellyel

 2 db 4 dl-es befőttes üveg
 5 ek zabpehely
 2 tk mazsola
 2 tk apróra vágott étcsoki
 200 g görög joghurt
 1 db lime héja
 1 ek méz
 bogyós gyümölcsök (szeder/ribizli/málna/áfonya)
Bevásárlólistához adom

Taco befőttesüvegben

A salsához leforrázzuk a paradicsomot, előtte 1-1 „x” alakú bevágást ejtünk rajtuk, így könnyebb lesz lehúzni a héját. Felezzük, a magos részét kikaparjuk, majd apró darabokra vágjuk a paradicsom húsát. Mehet is egy keverőtálba, jöhet rá az apróra vágott lilahagyma, a lime leve, a felaprított koriander, és a végén belenyomjuk a fokhagymát. Letakarjuk, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. A húst egy kis olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt és a cayenne borsot. Ha kész, fogjuk az üvegeket és jöhet a rétegezés. Legalulra jön 4 evőkanál salsa, amit a jégsaláta követ. Utánuk következik az elengedhetetlen fekete bab, és a kukorica, amire rápakoljuk a fűszeres darált húst. A tetejére reszelünk egy kevés sajtot, és rakunk rá pár szem jalapenot. Rácsavarjuk az üveg tetejét, mellé dobunk egy villát, és kész is!

Fotó: Szilágyi Nóra

Ruccolás baconos saláta

A csiperkét beledobom egy serpenyőbe, zsiradék nélkül addig pirítom, amíg össze nem esik. Sózom, borsozom, majd félreteszem hűlni. Egy másik serpenyőben olívaolajat hevítek, és belefektetem a bacon-öket. Mindkét oldalát megpirítom, ha kész, konyhai papírtörlővel felitatom róla a felesleget. Mindent félreteszek, és összedobom az öntetet. Ehhez a balzsamecetet és a barnacukrot addig keverem, amíg a cukor fel nem olvad. Ha kész, hozzákeverem a majonézt, a végén pedig sózom, borsozom. Jöhet is az üveg megtöltése. A pirított csiperke kezdi a sort, erre jön a negyedekre vágott főtt tojás. Ez után a ropogós bacon következik, aminek a tetejére jön a szeletelt lilahagyma. Az egészre rádobok annyi rukkolát, hogy tele legyen az üveg. Most pedig jöhet az öntet, amit külön kis üvegbe csomagolunk a saláta mellé, hogy ne áztassa el az egészet.

Fotó: Szilágyi Nóra

Gyümölcsös joghurt zabpehellyel

Egy forró serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk a zabpelyhet. Ha kihűlt, hozzákeverjük a mazsolát, és az apróra vágott csokit. Egy keverőtálba belekanalazzuk a görög joghurtot, hozzá adjuk a mézet, és belereszeljük az alaposan megmosott lime héját. Beledobáljuk a bogyós gyümölcsöket a joghurtba, és egy villa segítségével a tál oldalát használva szétnyomkodjuk a gyümölcsöket, hogy szépen megszínezzék a joghurtot. Ha mindennel elkészültünk, jöhet is a rétegezés. Egy réteg a finom, ropogós, csokis, mazsolás zabpehelyből, egy réteg az isteni gyümölcsjoghurtból.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások