Hozzávalók
Taco befőttesüvegben (2 db 8dl-es befőttesüveghez)
A salsához
- 2 db paradicsom
- ½ fej lilahagyma
- 1 db lime
- 1 csokor koriander
- 1 gerezd fokhagyma
A rétegekhez
- 1 tk római kömény
- só
- bors
- 250 g darált marhahús
- 1 ek olívaolaj
- só
- bors
- római kömény
- cayenne bors
- 0.25 fej jégsaláta
- 6 ek fekete bab
- 6 ek kukorica
- 6 - 7 szelet jalapeno
- reszelt cheddar sajt
Ruccolás baconos saláta
- 2 db 8 dl-es befőttes üveg
- 250 g barna csiperke
- 4 db főtt tojás
- 8 szelet bacon
- 2 ek olívaolaj
- 2 marék rukkola
- 1 fej lilahagyma
- 200 g majonéz
- 2 tk barnacukor
- 2 tk balzsamecet
- só
- bors
Gyümölcsös joghurt zabpehellyel
- 2 db 4 dl-es befőttes üveg
- 5 ek zabpehely
- 2 tk mazsola
- 2 tk apróra vágott étcsoki
- 200 g görög joghurt
- 1 db lime héja
- 1 ek méz
- bogyós gyümölcsök (szeder/ribizli/málna/áfonya)
3 tuti kaja befőttesüvegben
Hozzávalók
Taco befőttesüvegben (2 db 8dl-es befőttesüveghez)
A salsához
- 2 db paradicsom
- ½ fej lilahagyma
- 1 db lime
- 1 csokor koriander
- 1 gerezd fokhagyma
A rétegekhez
- 1 tk római kömény
- só
- bors
- 250 g darált marhahús
- 1 ek olívaolaj
- só
- bors
- római kömény
- cayenne bors
- 0.25 fej jégsaláta
- 6 ek fekete bab
- 6 ek kukorica
- 6 - 7 szelet jalapeno
- reszelt cheddar sajt
Ruccolás baconos saláta
- 2 db 8 dl-es befőttes üveg
- 250 g barna csiperke
- 4 db főtt tojás
- 8 szelet bacon
- 2 ek olívaolaj
- 2 marék rukkola
- 1 fej lilahagyma
- 200 g majonéz
- 2 tk barnacukor
- 2 tk balzsamecet
- só
- bors
Gyümölcsös joghurt zabpehellyel
- 2 db 4 dl-es befőttes üveg
- 5 ek zabpehely
- 2 tk mazsola
- 2 tk apróra vágott étcsoki
- 200 g görög joghurt
- 1 db lime héja
- 1 ek méz
- bogyós gyümölcsök (szeder/ribizli/málna/áfonya)
Taco befőttesüvegben
A salsához leforrázzuk a paradicsomot, előtte 1-1 „x” alakú bevágást ejtünk rajtuk, így könnyebb lesz lehúzni a héját. Felezzük, a magos részét kikaparjuk, majd apró darabokra vágjuk a paradicsom húsát. Mehet is egy keverőtálba, jöhet rá az apróra vágott lilahagyma, a lime leve, a felaprított koriander, és a végén belenyomjuk a fokhagymát. Letakarjuk, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. A húst egy kis olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt és a cayenne borsot. Ha kész, fogjuk az üvegeket és jöhet a rétegezés. Legalulra jön 4 evőkanál salsa, amit a jégsaláta követ. Utánuk következik az elengedhetetlen fekete bab, és a kukorica, amire rápakoljuk a fűszeres darált húst. A tetejére reszelünk egy kevés sajtot, és rakunk rá pár szem jalapenot. Rácsavarjuk az üveg tetejét, mellé dobunk egy villát, és kész is!
Ruccolás baconos saláta
A csiperkét beledobom egy serpenyőbe, zsiradék nélkül addig pirítom, amíg össze nem esik. Sózom, borsozom, majd félreteszem hűlni. Egy másik serpenyőben olívaolajat hevítek, és belefektetem a bacon-öket. Mindkét oldalát megpirítom, ha kész, konyhai papírtörlővel felitatom róla a felesleget. Mindent félreteszek, és összedobom az öntetet. Ehhez a balzsamecetet és a barnacukrot addig keverem, amíg a cukor fel nem olvad. Ha kész, hozzákeverem a majonézt, a végén pedig sózom, borsozom. Jöhet is az üveg megtöltése. A pirított csiperke kezdi a sort, erre jön a negyedekre vágott főtt tojás. Ez után a ropogós bacon következik, aminek a tetejére jön a szeletelt lilahagyma. Az egészre rádobok annyi rukkolát, hogy tele legyen az üveg. Most pedig jöhet az öntet, amit külön kis üvegbe csomagolunk a saláta mellé, hogy ne áztassa el az egészet.
Gyümölcsös joghurt zabpehellyel
Egy forró serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk a zabpelyhet. Ha kihűlt, hozzákeverjük a mazsolát, és az apróra vágott csokit. Egy keverőtálba belekanalazzuk a görög joghurtot, hozzá adjuk a mézet, és belereszeljük az alaposan megmosott lime héját. Beledobáljuk a bogyós gyümölcsöket a joghurtba, és egy villa segítségével a tál oldalát használva szétnyomkodjuk a gyümölcsöket, hogy szépen megszínezzék a joghurtot. Ha mindennel elkészültünk, jöhet is a rétegezés. Egy réteg a finom, ropogós, csokis, mazsolás zabpehelyből, egy réteg az isteni gyümölcsjoghurtból.