Hozzávalók
- 400 g bacon
- 5 fej hagyma
- 120 g barna cukor
- 100 ml balzsamecet
- 2 ek juharszirup
- 1 tk őrölt fahéj
- bors
Baconjam
Hozzávalók
- 400 g bacon
- 5 fej hagyma
- 120 g barna cukor
- 100 ml balzsamecet
- 2 ek juharszirup
- 1 tk őrölt fahéj
- bors
A bacont apró kockákra vágjuk, serpenyőben ropogósra sütjük, majd egy szedőkanállal kiszedjük egy tálba. A kisült zsír egy részét kiöntjük, de kb. 4 evőkanálnyit hagyunk a serpenyőben, amire rádobjuk az apróra vágott hagymát. Mikor a hagyma üvegesre pirult, mehet rá a barna cukor és a balzsamecet, amivel még kb. 12 percig „főzzük”. A cél az, hogy kissé besűrűsödjön ez az alap, és a cukor szépen karamellizálódjon.
Közben a kihűlt bacont egy aprítóban morzsalékosra zúzzuk, és bele is öntjük a sűrűsödő alapba. Mehet rá a juharszirup, a fahéj és esetleg egy pici bors. Akár már most is üvegekbe lehet tölteni, de ha krémesebb állagot szeretnénk, dobjuk vissza az egészet az aprítóba, és zúzzunk rajta párat.
Ha tetszett a bacon jam receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!