Hozzávalók
- 300 g bacon
- 2 db tojássárgája
- 3 tk magos mustár
- 0.25 db citrom leve
- étolaj (opcionális)
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- ½ tk Cayenne-bors
- 2 tk méz
- só
Hozzávalók
- 300 g bacon
- 2 db tojássárgája
- 3 tk magos mustár
- 0.25 db citrom leve
- étolaj (opcionális)
- 1 tk fokhagyma-granulátum
- ½ tk cayenne-bors
- 2 tk méz
- só
A baconnaise elkészítését természetesen a szalonnával kezdjük. A bacont apró darabokra vágjuk, majd egy hideg serpenyőben kezdve, közepes lángon lepirítjuk, és ezután le is szűrjük.
A tojások sárgáját kikeverjük a magos mustárral és a citromlével, majd vékony sugárban csorgatva és folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a baconzsírt. Ha esetleg nem olvadt volna ki elég zsiradék a baconből, pótolhatjuk étolajjal; a lényeg, hogy egy sűrű majonézt kapjunk. (1 db tojássárgája egyébként 100-200 ml zsiradékot vesz fel.)
Ha kész a mártásunk, belekeverjük a fokhagymaport, a Cayenne-borsot, a mézet és a ropogós baconkockákat, és ha szükséges, a végén megsózzuk. És indulhat is a mártogatás!
- Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett baconnaise receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!