Hozzávalók
A tésztához
- 300 ml víz
- 1 tk cukor
- 25 g élesztő
- 500 g liszt
- 1 tk só
- 2 ek olaj
A töltelékhez
- 300 g bacon
- 300 g reszelt trappista sajt
- olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 300 ml tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Hozzávalók
A tésztához
- 300 ml víz
- 1 tk cukor
- 25 g élesztő
- 500 g liszt
- 1 tk só
- 2 ek olaj
A töltelékhez
- 300 g bacon
- 300 g reszelt trappista sajt
- olaj a sütéshez
A tálaláshoz
- 300 ml tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
A vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős vizet és az olajat. 10 perc dagasztás után, 40-60 percig pihentetjük,, hogy a duplájára keljen a tészta. A bacont felszeleteljük és lepirítjuk, majd a megkelt tésztát 4 részre osztjuk, gömb alakúra formázzuk, és sodrófával nagyjából 1 centi vastag köröket formázunk belőlük.
Az egyik felére halmozzuk a bacont, majd a reszelt sajtot, és félbehajtjuk, majd alaposan összenyomkodjuk a szélét, nehogy a töltelék kifolyjon. Kb. 180 fokos bő olajban, szép aranybarnára sütjük a lángosokat, nagyjából 5-8 perc alatt.
A zúzott fokhagymát a tejföllel, sóval és borssal összekeverjük, és mártogatósként a lángos mellé kínáljuk.
Ha tetszett a töltött lángos receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!