Hozzávalók
A burgonyás lángos tésztájához:
- 1 kg kenyérliszt (BL 80)
- 500 ml langyos víz
- 50 g élesztő
- 250 g burgonya (tisztítva)
- 1 tk só
- bő olaj a sütéshez
A töltelékhez
- 500 g túró
- 250 g tejföl
- 1 - 2 csokor apróra vágott snidling
- 1 csokor apróra vágott kapor
- só,bors
Burgonyás lángos kapros-túrós töltelékkel
Hozzávalók
A burgonyás lángos tésztájához:
- 1 kg kenyérliszt (BL 80)
- 500 ml langyos víz
- 50 g élesztő
- 250 g burgonya (tisztítva)
- 1 tk só
- bő olaj a sütéshez
A töltelékhez
- 500 g túró
- 250 g tejföl
- 1 - 2 csokor apróra vágott snidling
- 1 csokor apróra vágott kapor
- só,bors
Ezt és más őrült lángos variációkat találhattok a legfrissebb nyári magazinunkban, szóval ha még nincs meg, akkor irány az újságos vagy szerezzétek be a webshopunkból.
A tésztához a burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és még forrón átnyomjuk krumplinyomóval. 200 ml langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt és 20 percig pihentetjük. Tálba rakjuk a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos vizet és a sót. Mehet bele a kihűlt burgonya és simára dolgozzuk a tésztát (legalább 10 percig dagasztjuk). 1 órán át kelesztjük. A megkelt tésztát átkeverjük, lisztezett deszkára borítjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk. Kis cipókat formázunk belőle.
Olajozott kézzel a felületét átsimítjuk, hogy a pihentetés alatt ne száradjon ki. Letakarjuk konyharuhával és 1-2 órán át kelesztjük. Olajozott kézzel átsimítjuk a munkafelületet, és a cipókból 20-25 cm átmérőjű korongokat formázunk. A töltelékhez a hozzávalókat krémesre keverjük és a kinyújtott lángosok közepére halmozzuk. Félbehajtjuk őket, a széleket erősen lenyomkodjuk és kicsit visszahajtjuk, hogy sülés közben ne nyíljon szét. Bő (teljesen lepje el lángost, nehogy megégjen az alja) forró olajban kisütjük a lángosok mindkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük őket.