Hozzávalók
A húshoz
- 300 g csirkecombfilé
- ½ tk római kömény
- 0.25 tk őrölt szerecsendió
- ½ tk füstölt fűszerpaprika
- ½ tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt görögszéna
- 1 tk oregánó
- ½ tk őrölt koriander
- 20 ml étolaj + 20 ml a sütéshez
- só
Az összeállításhoz
- 1 fej lila hagyma
- só
- 2 db 26 cm-es tortillalap
- 0.25 db jégsaláta
- 0.25 db lila káposzta
- 1 db paradicsom (90 g)
- 0.25 db kígyóuborka
A csípős szószhoz
- 1 tk darált csípőspaprika-krém
- 100 ml ketchup
- 30 ml víz
A joghurtos öntethez
- 150 ml natúr joghurt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- só
Hozzávalók
A húshoz
- 300 g csirkecombfilé
- ½ tk római kömény
- 0.25 tk őrölt szerecsendió
- ½ tk füstölt fűszerpaprika
- ½ tk őrölt fahéj
- ½ tk őrölt görögszéna
- 1 tk oregánó
- ½ tk őrölt koriander
- 20 ml étolaj + 20 ml a sütéshez
- só
Az összeállításhoz
- 1 fej lila hagyma
- só
- 2 db 26 cm-es tortillalap
- 0.25 db jégsaláta
- 0.25 db lila káposzta
- 1 db paradicsom (90 g)
- 0.25 db kígyóuborka
A csípős szószhoz
- 1 tk darált csípőspaprika-krém
- 100 ml ketchup
- 30 ml víz
A joghurtos öntethez
- 150 ml natúr joghurt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- só
A dürümhöz a húst vékony csíkokra vágjuk, majd megszórjuk a római köménnyel, a szerecsendióval, a fűszerpaprikával, a fahéjjal, a görögszénával, az oregánóval és a korianderrel, majd rálocsoljuk az olajat, és alaposan összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára, de akár egy éjszakára is.
A lila hagymát felszeleteljük, és lesózzuk. A csípős szószhoz a paprikakrémet kikeverjük a ketchuppal és a vízzel, a joghurtos szószhoz pedig a joghurtot összekeverjük a finomra vágott petrezselyemmel és fokhagymával, illetve sóval.
A húst sütés előtt sózzuk, majd egy tűzforró serpenyőbe öntjük az olajat, és két részletben kb. 3 perc alatt készre sütjük a húst. A serpenyőben kb. 10 másodperc alatt felmelegítjük a tortillát, majd megpakoljuk a vékony csíkokra vágott jégsalátával, a szintén vékony szeletekre vágott lila káposztával, a karikára vágott paradicsommal és a negyedekbe vágott uborkával. Rápakoljuk a húst, a lila hagymát, meglocsoljuk a csípős és a joghurtos szósszal, majd feltekerjük.
- Elkészítési idő: 40 perc
- Pihentetési idő: min. 60 perc
- Összesen: 1 óra 40 perc
Ha tetszett a csirke dürüm receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!