Hozzávalók
Az édesburgonyához:
- 3 db édesburgonya
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- cayenne bors
A salsa szószhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- olívaolaj
- só, bors
- ½ db lime kifacsart leve
- 2 tk ketchup
- chili
Az összeállításhoz:
- 1 db avokádó felszeletelve
- 8 db taco shell
- salsa szósz
- 100 g leszűrt feketebab konzerv
- 150 g tejföl
- sült édesburgonya
Cuccos és színes édesburgonya taco
Hozzávalók
Az édesburgonyához:
- 3 db édesburgonya
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- cayenne bors
A salsa szószhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- olívaolaj
- só, bors
- ½ db lime kifacsart leve
- 2 tk ketchup
- chili
Az összeállításhoz:
- 1 db avokádó felszeletelve
- 8 db taco shell
- salsa szósz
- 100 g leszűrt feketebab konzerv
- 150 g tejföl
- sült édesburgonya
Az édesburgonyákat kisebb kockákra vágjuk, sütőpapíros tepsire rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kevés cayenne borssal. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Közben elkészítjük a salsa szószt: a hozzávalókat egy aprítógépbe rakjuk és lezúzzuk. Az összeállításhoz a tacokba halmozzuk a hozzávalókat és már készen is vagyunk!