Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A gazpacho-raguhoz

olaj
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
300 g darált marhahús
150 g koktélparadicsom
1 db kaliforniai paprika
só, bors

A marinált uborkához

1 db kígyóuborka
1 ek vörösborecet
1 ek barna cukor

Az összeállításhoz

4 db tortillalap
200 g manchego vagy másmilyen spanyol sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gazpacho-tortilla

Ez az étel a jól ismert spanyol klasszikus gazpacho és a darált marhahúsos tortilla násza, mely egy kompakt, street food jellegű ételben egyesült.
Kipróbáltam, jóóó lett!
10
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A gazpacho-raguhoz

olaj
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
300 g darált marhahús
150 g koktélparadicsom
1 db kaliforniai paprika
só, bors

A marinált uborkához

1 db kígyóuborka
1 ek vörösborecet
1 ek barna cukor

Az összeállításhoz

4 db tortillalap
200 g manchego vagy másmilyen spanyol sajt
Bevásárlólistához adom

Az uborkát egy zöldséghámozóval hosszában felszeleteljük, majd kb. 100 ml vízbe beleöntjük az ecetet és a cukrot, sózzuk, alaposan elkeverjük, és ebbe tesszük az uborkaszeleteket minimum fél órára.

Gazpacho-tortilla

A felkockázott hagymát és a szeletelt fokhagymát kevés olajon lepirítjuk, majd a marhahússal is ugyanígy teszünk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott paradicsomot és kaliforniai paprikát, majd sózzuk, borsozzuk, és 5-8 percig rotyogtatjuk, de ne legyen száraz, maradjon szaftos.

A tortillákat kicsit előmelegítjük, majd a közepébe fektetjük a marinált uborkákat, erre jön egy adag a húsos raguból, végül sajtot reszelünk rá. Először a tortilla két oldalát hajtjuk be, majd alulról és felülről is behajtjuk. Ízlés szerint így is rápiríthatunk, és készen is vagyunk!

Ha tetszett a gazpacho-tortilla receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások