Hozzávalók
- 2 - 3 fej nagyobb vöröshagyma vagy édes hagyma
- 150 g pankómorzsa
- 150 g liszt
- 5 db tojás
- 250 g darált marhahús
- 100 g cheddar sajt
A szószhoz
- 50 g ketchup
- 100 g majonéz
- 25 g mustár
- 3 löttyintésnyi worchester szósz
- 50 g apróra vágott savanyú uborka
- só, bors
- 50 g bacon
- olaj a sütéshez
Hozzávalók
- 2 - 3 fej nagyobb vöröshagyma vagy édes hagyma
- 150 g pankómorzsa
- 150 g liszt
- 5 db tojás
- 250 g darált marhahús
- 100 g cheddar sajt
A szószhoz
- 50 g ketchup
- 100 g majonéz
- 25 g mustár
- 3 löttyintésnyi worchester szósz
- 50 g apróra vágott savanyú uborka
- só, bors
- 50 g bacon
- olaj a sütéshez
A vöröshagymát 2-3 cm vastag karikákra vágjuk és szétszedjük. A bacont serpenyőben, vagy sütőben megsütjük, majd apró kockákra vágjuk.
A darált marhahúst összekeverjük a sóval a borssal és a kockázott baconnel. A cheddart lereszeljük

Az egyes hagymakarikák aljába egy kisebb adag húst szedünk, majd jöhet bele egy kis cheddar, és még egyszer ugyanannyi hús, figyelve arra, hogy kb. addig érjen mindkét oldalon, ameddig a hagyma tart. Belenyomkodjuk, majd liszt-tojás-pankómorzsa-tojás-pankómorzsa panírt kapnak.
A mártogatóshoz összekeverjük a hozzávalókat.
160 fokos olajban aranybarnára sütjük a hagymakarikákat – ne süssük magasabbon, csak ha nem szeretnénk teljesen átsütni a húst és megolvasztani a sajtot, de jelen esetben ez, szemben az általános burger-jellemzőkkel, nem kifejezetten javallott.
