Hozzávalók
A kenyérhez:
- 130 ml tej
- 7 g instant élesztő
- 1 mk porcukor
- 300 g liszt
- 1 mk só
- 2 db tojás
- 40 g olvasztott vaj
A hagymalekvárhoz:
- 3 ek barna cukor
- 2 ek méz
- 4 fej lilahagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 mk só
- bors
- 200 ml édes vörösbor
- 1 tk balzsamecet
Hozzávalók
A kenyérhez:
- 130 ml tej
- 7 g instant élesztő
- 1 mk porcukor
- 300 g liszt
- 1 mk só
- 2 db tojás
- 40 g olvasztott vaj
A hagymalekvárhoz:
- 3 ek barna cukor
- 2 ek méz
- 4 fej lilahagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 mk só
- bors
- 200 ml édes vörösbor
- 1 tk balzsamecet
A tésztához az élesztőt a porcukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba rakjuk a lisztet, sót, ráöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojásokat, elkezdjük dagasztani, majd belecsurgatjuk az olvasztott vajat is és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva 1 órát pihentetjük. A hagymalekvárhoz a barna cukrot és a mézet karamellizáljuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott lilahagymát, olívaolajat és kevergetjük amíg kissé összeesik a hagyma. Megszórjuk sóval, borssal, belekeverjük a balzsamecetet, a vörösbort és kb. 10 perc alatt jól összeforraljuk a lekvárt. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, négyzetekre vágjuk (kb. 12 darabra), megkenjük őket lilahagymalekvárral, egymásra rakosgatjuk őket, belerakjuk a formába és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.