Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
kis sütőformához

A kenyérhez:

130 ml tej
7 g instant élesztő
1 mk porcukor
300 g liszt
1 mk só
2 tojás
40 g olvasztott vaj

A hagymalekvárhoz:

3 ek barna cukor
2 ek méz
4 fej lilahagyma
2 ek olívaolaj
1 mk só
bors
200 ml édes vörösbor
1 tk balzsamecet
Hirdetés

Hagymalekváros kenyér, amit imádni fogsz

A sós vendégvárók vagy snackek esetében nem olyan egyszerű újat mutatni, mi mégis igyekszünk jobbnál-jobb ötletekkel előrukkolni. Most egy nagyon cuccos hagymalekváros kenyeret hoztunk nektek, ami olyan jó lett, hogy alig bírtuk abbahagyni.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
kis sütőformához

A kenyérhez:

130 ml tej
7 g instant élesztő
1 mk porcukor
300 g liszt
1 mk só
2 tojás
40 g olvasztott vaj

A hagymalekvárhoz:

3 ek barna cukor
2 ek méz
4 fej lilahagyma
2 ek olívaolaj
1 mk só
bors
200 ml édes vörösbor
1 tk balzsamecet

A tésztához az élesztőt a porcukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba rakjuk a lisztet, sót, ráöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojásokat, elkezdjük dagasztani, majd belecsurgatjuk az olvasztott vajat is és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva 1 órát pihentetjük. A hagymalekvárhoz a barna cukrot és a mézet karamellizáljuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott lilahagymát, olívaolajat és kevergetjük amíg kissé összeesik a hagyma. Megszórjuk sóval, borssal, belekeverjük a balzsamecetet, a vörösbort és kb. 10 perc alatt jól összeforraljuk a lekvárt. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, négyzetekre vágjuk (kb. 12 darabra), megkenjük őket lilahagymalekvárral, egymásra rakosgatjuk őket, belerakjuk a formába és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások