A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A húsgolyókhoz
- 500 g darált marhahús
- 50 g panko morzsa
- 1 db tojás
- 2 szál újhagyma apróra vágva
- só, bors
A szószhoz
- 150 g szójaszósz
- 50 ml mirin
- 120 g barna cukor
- 1 ek fokhagymapor
- 1 ek őrölt gyömbér
- 2 ek keményítő
- 2 ek olaj a sütéshez
Avokádó fries
- 4 db avokádó
- 200 g rizsliszt
- olaj sütéshez
A szószhoz
- 100 g tejföl
- 50 g majonéz
- 1 kis csokor koriander felaprítva
- ½ db lime kifacsart leve
- 1 gerezd fokhagyma átnyomva
- só, bors
Tepsis hot dog
- 4 db hot dog kifli
- 4 szál bécsi virsli
- 8 szelet bacon
- 100 g reszelt cheddar sajt
A szószhoz
- 100 g majonéz
- 50 g ketchup
- 50 g mustár
- 1 ek Worcester szósz
A feltéthez
- 1 fej lilahagyma
- 100 g savanyú uborka
- 1 tk kurkuma
- 1 ek barna cukor
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
Három szuper meccsnézős snack
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A húsgolyókhoz
- 500 g darált marhahús
- 50 g panko morzsa
- 1 db tojás
- 2 szál újhagyma apróra vágva
- só, bors
A szószhoz
- 150 g szójaszósz
- 50 ml mirin
- 120 g barna cukor
- 1 ek fokhagymapor
- 1 ek őrölt gyömbér
- 2 ek keményítő
- 2 ek olaj a sütéshez
Avokádó fries
- 4 db avokádó
- 200 g rizsliszt
- olaj sütéshez
A szószhoz
- 100 g tejföl
- 50 g majonéz
- 1 kis csokor koriander felaprítva
- ½ db lime kifacsart leve
- 1 gerezd fokhagyma átnyomva
- só, bors
Tepsis hot dog
- 4 db hot dog kifli
- 4 szál bécsi virsli
- 8 szelet bacon
- 100 g reszelt cheddar sajt
A szószhoz
- 100 g majonéz
- 50 g ketchup
- 50 g mustár
- 1 ek Worcester szósz
A feltéthez
- 1 fej lilahagyma
- 100 g savanyú uborka
- 1 tk kurkuma
- 1 ek barna cukor
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
Teriyaki meatballs
A húsgolyók összetevőit alaposan összegyúrjuk és félretesszük pihenni.
A szósz összetevőit (a keményítő kivételével) egy lábosban alacsony lángon összeforraljuk. A keményítőt elkeverjük egy kevés vízben, a lábosba öntjük, és magasabb lángon fél perc alatt besűrítjük a szószt.
A húsból nedves kézzel 30-40 grammos golyókat formázunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon elkezdjük kisütni a golyókat. Az első fordítás után a tetejüket egy ecset segítségével bekenjük a Teriyaki mázzal, és a további fordítások után is így teszünk. Olyan 8-10 perc alatt el is készül, tálalásnál mindbe egy fogpiszkálót szúrunk, és készen is vagyunk.
Avokádó fries
A szósz összetevőit alaposan összekeverjük.
A nem túl puha, de azért nem éretlen avokádókat félbevágjuk, kimagozzuk, lehúzzuk a héját és vékonyra szeleteljük. Megforgatjuk a rizslisztben, és 160-170 fokos olajban 3-5 perc alatt kisütjük az avokádóhasábokat, majd papírtörlővel bélelt tányérra szedjük és leitatjuk róluk a fölösleges olajat. A korianderes szósszal tálaljuk.
Tepsis hot dog
A szósz összetevőit alaposan összekeverjük.
A feltéthez apróra kockázzuk a lilahagymát és az uborkát, majd alaposan elkeverjük a többi hozzávalóval.
A kifliket kettévágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A kiflik belsejét meghintjük a reszelt sajttal, és az alsó oldalukra tesszük a baconbe tekert virsliket. 190-200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, amíg a sajt megolvad, és a bacon elkezd sülni (ez esetben nem a ropogósság a cél, csak kicsit megizzasztjuk).
A megpirult kiflik tetejének belsejét megkenjük a szósszal, és a virsliket gazdagon megpakoljuk a feltéttel, majd összecsukjuk a hot dogokat és fogpiszkálóval rögzítjük.
Ha tetszett ez a kaja, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!