Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

2
főre
+

A házi áfonyaszószhoz

400 g mirelit áfonya
100 g barnacukor
100 ml víz
1 tk keményítő

A rántott sajthoz

2 közepes méretű camembert sajt
liszt
tojás
panko zsemlemorzsa (vagy ha az nincs, akkor sima zsemlemorzsa)
olaj sütéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Így készül a rántott camembert

Elég hihetetlen, de a sok éves pályafutásunk alatt még nem készítettünk nektek rántott sajtot. Ezt mindenképpen orvosolni akartuk, így hoztunk is egyet camambertből, házi áfonyaszósszal. Szóval azt ajánljuk, hogy mostantól ne vegyétek mirelit verziót, hanem készítsétek magatok. 
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A házi áfonyaszószhoz

400 g mirelit áfonya
100 g barnacukor
100 ml víz
1 tk keményítő

A rántott sajthoz

2 közepes méretű camembert sajt
liszt
tojás
panko zsemlemorzsa (vagy ha az nincs, akkor sima zsemlemorzsa)
olaj sütéshez
Bevásárlólistához adom

A házi áfonyaszószhoz kiolvasztjuk az áfonyát és egy lábasban, a barnacukorral, vízzel elkezdjük forralni, majd egy kis teáskanálnyi keményítővel, amit hideg vízben kikevertünk, kb. 10 percig főzzük. Fakanállal akár kicsit össze is nyomkodhatjuk az áfonyaszemeket, de nem szükséges.

A camembert sajtot megforgatjuk lisztben, felvert, sózott tojásban, majd panko morzsában. Forró, 180 fok körüli olajban aranybarnára sütjük őket, és lecsöpögtetjük.
Tálaláskor készíthetünk mellé sült krumplit vagy akár rizst, de a házi áfonyaszószt semmiképpen se hagyjuk le a tányérról.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások