Hozzávalók
A házi áfonyaszószhoz
- 400 g mirelit áfonya
- 100 g barnacukor
- 100 ml víz
- 1 tk keményítő
A rántott sajthoz
- 2 közepes méretű camembert sajt
- liszt
- tojás
- panko zsemlemorzsa (vagy ha az nincs, akkor sima zsemlemorzsa)
- olaj sütéshez
Így készül a rántott camembert
Hozzávalók
A házi áfonyaszószhoz
- 400 g mirelit áfonya
- 100 g barnacukor
- 100 ml víz
- 1 tk keményítő
A rántott sajthoz
- 2 közepes méretű camembert sajt
- liszt
- tojás
- panko zsemlemorzsa (vagy ha az nincs, akkor sima zsemlemorzsa)
- olaj sütéshez
A házi áfonyaszószhoz kiolvasztjuk az áfonyát és egy lábasban, a barnacukorral, vízzel elkezdjük forralni, majd egy kis teáskanálnyi keményítővel, amit hideg vízben kikevertünk, kb. 10 percig főzzük. Fakanállal akár kicsit össze is nyomkodhatjuk az áfonyaszemeket, de nem szükséges.
A camembert sajtot megforgatjuk lisztben, felvert, sózott tojásban, majd panko morzsában. Forró, 180 fok körüli olajban aranybarnára sütjük őket, és lecsöpögtetjük.
Tálaláskor készíthetünk mellé sült krumplit vagy akár rizst, de a házi áfonyaszószt semmiképpen se hagyjuk le a tányérról.