Hozzávalók
A tócsnihoz
- 1 kg krumpli
- 4 ek liszt
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 100 ml víz
- só, bors
- 4 ek olaj a sütéshez
A csirkemellhez
- 500 g csirkemellfilé
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk bazsalikom
- 2 tk oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 100 ml olívaolaj
- só, bors
A szószhoz
- 200 ml görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
Az összeállításhoz
- ½ fej jégsaláta
- 1 fej lilahagyma
- 2 db paradicsom
IMÁDJUK: Tócsni gyros
Hozzávalók
A tócsnihoz
- 1 kg krumpli
- 4 ek liszt
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 100 ml víz
- só, bors
- 4 ek olaj a sütéshez
A csirkemellhez
- 500 g csirkemellfilé
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk bazsalikom
- 2 tk oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 100 ml olívaolaj
- só, bors
A szószhoz
- 200 ml görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
Az összeállításhoz
- ½ fej jégsaláta
- 1 fej lilahagyma
- 2 db paradicsom
A krumplikat meghámozzuk, lereszeljük és fél órán át állni hagyjuk, majd leöntjük a levét. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan összekeverjük a masszát, és egy forró serpenyőbe kanalazva 1-1 evőkanál olajon 4 nagy tócsnit sütünk. Ha kicsit kisebbek, mint a serpenyő, akkor könnyebb megfordítani. Aranybarnára sütjük mindkét oldalát. (Ne süssük túl nagy hőfokon, mert akkor a külseje megég, a belseje viszont nyers marad!)
A csirkemellet és a hagymát ujjnyi csíkokra vágjuk, az olajat a fűszerekkel összekeverjük, majd jól beleforgatjuk a húst és a hagymát is. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, jól szétterítjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
A joghurtba belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük.
Tálalásnál a tócsnikat megkenjük a joghurtos öntettel, az egyik felére pakoljuk a húst, majd a zöldségeket, és félbehajtjuk.