Hozzávalók
Az avokádóhoz
- 3 db kevésbé érett avokádó
- 3 - 4 ek liszt
- 1 db tojás
- só, bors
- 4 - 5 ek zsemlemorzsa
A mártogatóshoz
- 2 - 3 nagy ek tejföl
- 1 ek majonéz
- só, bors
- 1 gerezd kisebb fokhagyma
- 1 - 1 csipet oregánó és bazsalikom
- 1 tk facsart citromlé
Izgalmas snack: rántott avokádó
Hozzávalók
Az avokádóhoz
- 3 db kevésbé érett avokádó
- 3 - 4 ek liszt
- 1 db tojás
- só, bors
- 4 - 5 ek zsemlemorzsa
A mártogatóshoz
- 2 - 3 nagy ek tejföl
- 1 ek majonéz
- só, bors
- 1 gerezd kisebb fokhagyma
- 1 - 1 csipet oregánó és bazsalikom
- 1 tk facsart citromlé
Az avokádókat kettévágjuk, kivesszük a magjait, leszedjük a héjukat és vastagabb szeletekre vágjuk. A szeleteket először lisztbe majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk és sütőpapíros tepsire rakjuk őket. 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük őket, a sütés vége felé pici olívaolajjal meglocsolhatjuk a szeleteket. Amíg sülnek az avokádók elkészítjük a mártogatóst. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal és a facsart citromlével. A megsült avokádókat a szósszal együtt tálaljuk.