Hozzávalók
- 220 g krémsajt
- 1 fej lila hagyma
- 100 g reszelt sajt
- 100 g bacon
- ½ db friss jalapeno paprika
- só, bors
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- ½ csomag réteslap (200 g)
- olaj a sütéshez
Kamu wonton réteslapból
Hozzávalók
- 220 g krémsajt
- 1 fej lila hagyma
- 100 g reszelt sajt
- 100 g bacon
- ½ db friss jalapeno paprika
- só, bors
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- ½ csomag réteslap (200 g)
- olaj a sütéshez
A wonton réteslapból is wonton marad! Az elkészítése nagyon egyszerű. Egy tálban elkeverjük a krémsajtot az aprított lila hagymával, a reszelt sajttal, a felcsíkozott baconnel és az apróra vágott jalapenóval. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fokhagyma-granulátummal.
@streetkitchenhu Kamu wonton réteslapból! 🥡 #foodie #tiktokfood #wonton #streetkitchen #fyp #foryou #foryourpage #nekedbe @horvatadi0 ♬ Tokyo Drift – Xavier Wulf
A réteslapot vízszintesen és függőlegesen is négybe vágjuk, így 16 db kis wonton jön ki. 1-1 evőkanállal elhelyezünk a töltelékből a kis négyzetek közepére. A tészta széleit bevizezzük óvatosan az ujjunkkal, majd összecsípjük először az egyik párhuzamos oldalukat, majd a másikat is, így egy pillangó alakú kis wontont kapunk.
Egy serpenyőben bő olajat hevítünk, és amikor felhevült, elhelyezzük benne a töltött wontonokat. Mikor az aljuk megpirult, kanállal az oldalára fordítjuk őket és lepirítjuk, majd ezt megismételjük minden oldalnál. Mikor aranybarna, kivesszük az olajból és papírtörlőre gyűjtjük őket. Frissen a legkirályabb és tényleg egy falat langalló, magyaros ízvilág ázsiai köntösbe burkolva.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a kamu wonton receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Az ázsiaiak is nagyon értenek a tésztákhoz, nem csak az olaszok! Érdemes kipróbálni, ha már unjátok a rizses-krumplis dolgokat.
Paradicsomos mini wonton leves