Hozzávalók
A töltelékhez
- 1 ek cukor
- 4 ek olaj
- 700 g káposzta
- só, bors
- 2 csipet őrölt kömény (nagy)
A tésztához
- 150 g liszt
- 1 db tojássárgája
- 50 g zsíros hideg vaj
- 1 tk sütőpor
- só
- 2 - 3 ek hideg víz
A tetejére
- 1 ek vízzel felvert tojás
- 2 ek szezámmag
Hozzávalók
A töltelékhez
- 1 ek cukor
- 4 ek olaj
- 700 g káposzta
- só, bors
- 2 csipet őrölt kömény (nagy)
A tésztához
- 150 g liszt
- 1 db tojássárgája
- 50 g zsíros hideg vaj
- 1 tk sütőpor
- só
- 2 - 3 ek hideg víz
A tetejére
- 1 ek vízzel felvert tojás
- 2 ek szezámmag
A töltelékhez a cukrot egy nagy lábasban megkaramellizáljuk. Rárakjuk az olajat, a reszelt káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, és az egészet jól lepirítjuk.
A tésztához egy aprítógépben lezúzzuk a hozzávalókat, majd összegyúrjuk az egészet. Fóliába csomagolva 1 órát hagyjuk pihenni.
Egy nyújtódeszkán enyhén lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Levágjuk a széleit, hogy téglalap alakot kapjunk. A káposztát egyenletesen, kicsit lenyomkodva a tészta szélére rakjuk, feltekerjük, és lenyomkodjuk, hogy feszes legyen. 3 cm-es darabokat szeletelünk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, lekenjük a tojással, megszórjuk a szezámmaggal, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a káposztás hasé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!