Hirdetés
Karácsonyi menü

Kukoricalisztes kolbászos-jalapeñós muffin

Hozzávalók

12
darabhoz
+
120 g vaj
2 db tojás (M-es)
250 ml író
120 g kukoricaliszt
120 g liszt
1 ½ tk sütőpor
40 g barna cukor
1 tk só
80 g szárazkolbász
6 db jalapeño
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Kukoricalisztes kolbászos-jalapeñós muffin

Egyszerű, de nagyszerű - akár reggelinek vagy őszi piknikezéshez szánjátok, ezzel nem lőhettek mellé! Akkor is imádni fogjátok, ha csak ritkán teszitek be a konyhába a lábatokat, mert ez a muffin akkor is simán sikerülni fog, ha kevésbé vagytok gyakorlottak, úgyhogy próbára fel!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

12
darabhoz
+
120 g vaj
2 db tojás (M-es)
250 ml író
120 g kukoricaliszt
120 g liszt
1 ½ tk sütőpor
40 g barna cukor
1 tk só
80 g szárazkolbász
6 db jalapeño
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Az olvasztott vajat, a tojást és az írót jól összekeverjük, egy másik tálban pedig a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. 

A kolbászt apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben picit lepirítjuk. A jalapeñót csak kimagozzuk és felkockázzuk. A vajas elegyet összekeverjük a száraz hozzávalókkal, majd hozzáadjuk a kolbászt és a jalapeñót is.

Ezután a muffinformákba muffinpapírt teszünk, és megtöltjük a tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben 12 percet sütjük, majd ha kicsit hűlt, tálaljuk.

Kukoricalisztes kolbászos-jalapeñós muffin

Ha tetszett a kukoricalisztes kolbászos-jalapeñós muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások