Hozzávalók
- 120 g vaj
- 2 db tojás (M-es)
- 250 ml író
- 120 g kukoricaliszt
- 120 g liszt
- 1 ½ tk sütőpor
- 40 g barna cukor
- 1 tk só
- 80 g szárazkolbász
- 6 db jalapeño
Kukoricalisztes kolbászos-jalapeñós muffin
Hozzávalók
- 120 g vaj
- 2 db tojás (M-es)
- 250 ml író
- 120 g kukoricaliszt
- 120 g liszt
- 1 ½ tk sütőpor
- 40 g barna cukor
- 1 tk só
- 80 g szárazkolbász
- 6 db jalapeño
Az olvasztott vajat, a tojást és az írót jól összekeverjük, egy másik tálban pedig a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót.
A kolbászt apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben picit lepirítjuk. A jalapeñót csak kimagozzuk és felkockázzuk. A vajas elegyet összekeverjük a száraz hozzávalókkal, majd hozzáadjuk a kolbászt és a jalapeñót is.
Ezután a muffinformákba muffinpapírt teszünk, és megtöltjük a tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben 12 percet sütjük, majd ha kicsit hűlt, tálaljuk.
Ha tetszett a kukoricalisztes kolbászos-jalapeñós muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!