Hirdetés
Instant

Lecsós-kolbászos quesadilla

Hozzávalók

4
darabhoz
+

A raguhoz

1 db padlizsán (nagyobb)
olaj
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk rozmaring
2 tk kakukkfű
2 tk zsálya
só, bors
1 db piros kaliforniai paprika
500 g friss paradicsom (nekem most színes volt)
200 ml passata
1 db cukkini
100 g kolbász

Az összeállításhoz

4 db tortillalap (nagy)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Lecsós-kolbászos quesadilla

Ennek a receptnek a története nagyon egyszerű: rengeteg színes paradicsom és paprika maradt, ebből kellett kitalálnom valamit. Kolbász és bacon mindig van nálunk, és tortillalap is, úgyhogy hamar összeállt a kép: összedobok egy francia lecsót melléjük.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz
+

A raguhoz

1 db padlizsán (nagyobb)
olaj
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk rozmaring
2 tk kakukkfű
2 tk zsálya
só, bors
1 db piros kaliforniai paprika
500 g friss paradicsom (nekem most színes volt)
200 ml passata
1 db cukkini
100 g kolbász

Az összeállításhoz

4 db tortillalap (nagy)
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A lecsóhoz a padlizsán külső héját csíkosan meghámozzuk, és 2 cm-s kockákra vágjuk. Az ⅓ részét félretesszük, a maradékot pedig besózzuk, és hagyjuk 10 percet állni, majd lemossuk a sót.

A raguhoz az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymákat, rádobjuk a fűszereket, a félretett, kisebb rész padlizsánt és a kis darabokra vágott paprikát. 4-5 perc pirítás után felöntjük az aprítógépben lezúzott friss paradicsommal és a passatával. 10-15 percet rotyogtatjuk. Ezután az egészet jól lekrémesítjük.

Lecsós-kolbászos quesadilla

Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk a kb. másfél cm nagyságú kockára vágott cukkinit. Kiszedjük, majd szintén 1 evőkanál olajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk a besózott padlizsánt. Kiszedjük, és ugyanebben a serpenyőben zsírjára pirítjuk a felkockázott kolbászt. Visszadobjuk a lepirított zöldségeket, és elkeverjük a szószt is. Ezután egy száraz serpenyőbe rakjuk az első tortillát, a felére halmozunk a raguból, ráhajtjuk a tortilla tetejét, és kicsit megpirítjuk. Így csináljuk meg az összeset, és kész is.

Ha tetszett a lecsós-kolbászos quesadilla receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások