Hozzávalók
- 6 - 7 szelet bacon
- 200 g liszt
- 2 ek porcukor
- 1 csapott ek sütőpor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 250 ml tej
Palacsintatésztába mártott bacon - a legkirályabb junk kaja
Hozzávalók
- 6 - 7 szelet bacon
- 200 g liszt
- 2 ek porcukor
- 1 csapott ek sütőpor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 250 ml tej
A bacon-szeleteket egy sütőpapíros tepsire fektetjük, rárakunk egy másik sütőpapírt és egy tepsit nehezéknek (ezzel szép simára fognak sülni a szalonnák). 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk kb. 12-13 percre, majd kivesszük őket, és megnézzük, szép pirultak lettek-e, ha nem, még pár percre visszadobjuk a sütőbe őket.
A baconöket papírtörlőre szedjük, majd félbetörjük őket. A lisztet, porcukrot, sütőport, sót, tojást és tejet csomómentesre keverjük. A sült bacondarabokat belemártjuk a palacsintatésztába és serpenyőben, közepes lángon pár perc alatt megsütjük mindkét oldalukat. Ha kicsit kevés lenne a rátapadt tészta, mikor belerakjuk a serpenyőbe egy kanállal rakhatunk rá még keveset. Ha kedvünk tartja, a megsült palacsintákat leönthetjük juharsziruppal.
Ha tetszett a palacsintatésztába forgatott bacon, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!