Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 150 ml fehérbor
- 200 g finom szemű kukoricadara
- 1 l zöldségalaplé
- 80 g vaj
- 30 g parmezán
- 300 g konzerv kukorica (netto tömeg)
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors
A panírozáshoz és a sütéshez
- liszt
- tojás
- panko morzsa
- bő olaj
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 150 ml fehérbor
- 200 g finom szemű kukoricadara
- 1 l zöldségalaplé
- 80 g vaj
- 30 g parmezán
- 300 g konzerv kukorica (netto tömeg)
- 1 kis csokor petrezselyem
- só, bors
A panírozáshoz és a sütéshez
- liszt
- tojás
- panko morzsa
- bő olaj
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon, majd ráöntjük a bort, és a negyedére forraljuk. Rászórjuk a kukoricadarát, fokozatosan ráöntjük az alaplevet, és folyamatos kevergetés mellett, lassan bugyogtatva addig főzzük a puliszkánkat, amíg megduzzad és nagyon sűrű nem lesz (kb. 20-30 perc). A végén hozzákeverjük a vajat, a parmezánt, a kukoricát és az aprított petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A puliszkát egy sütőpapírral bélelt jénaiba vagy tepsibe öntjük úgy, hogy kb. 2 ujjnyi vastag legyen, majd betesszük a hűtőbe, amíg teljesen ki nem dermedt. Amikor ez megtörtént, tetszőleges méretű téglalapokat vágunk belőle, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba és morzsába panírozzuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a rántott puliszka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!