Hozzávalók
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 100 g kukoricaliszt
- 50 g liszt
- 1 db sárgadinnye
- 300 ml tej+2 ek ecet a házi íróhoz
- 1 db tojás
- bors
- olaj a sütéshez
Rántott sárgadinnye
Hozzávalók
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 100 g kukoricaliszt
- 50 g liszt
- 1 db sárgadinnye
- 300 ml tej+2 ek ecet a házi íróhoz
- 1 db tojás
- bors
- olaj a sütéshez
A rántott sárgadinnye elkészítése nagyjából annyira bonyolult, mint az egyszeregy 😀
Először összekeverjük a kukoricalisztet, a lisztet, a cukrot, a sót és egy csipet borsot egy edényben.
Az íróhoz az ecetet a tejjel összekeverjük és várunk kb. 15 percet, amíg besűrűsödik, ekkor hozzákeverjük a tojást is. Beledobjuk a sárgadinnye szeleteket először a lisztes, majd az írós és végül újra a lisztes keverékbe és aranybarnára sütjük kb. 170 fokos olajban.
Ha tetszett a rántott sárgadinnye receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!