Hirdetés

Sajttal töltött baconbe tekert virsli, ecetes lencsesalival

Hozzávalók

2
személyre
+
4 db bécsi virsli
4 szelet bacon
100 g trappista sajt
150 g főtt lencse
6 - 7 szem koktélparadicsom
1 fej kisebb lilahagyma
1 db zöld kaliforniai paprika fele
2 ek sűrű balzsamecet
4 ek olívaolaj
só, bors
1 tk mustár
1 kis csokor friss petrezselyem
Hirdetés

Sajttal töltött baconbe tekert virsli, ecetes lencsesalival

Egy újabb egyszerű recept, amiről nem is gondolnátok, hogy mennyire jó. :D Persze, egyértelműen a bacon dobja fel az egészet, úgyhogy mindenképpen érdemes kipróbálni :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
4 db bécsi virsli
4 szelet bacon
100 g trappista sajt
150 g főtt lencse
6 - 7 szem koktélparadicsom
1 fej kisebb lilahagyma
1 db zöld kaliforniai paprika fele
2 ek sűrű balzsamecet
4 ek olívaolaj
só, bors
1 tk mustár
1 kis csokor friss petrezselyem

A virsliket középen bevágjuk és belenyomkodjuk a kis téglalap alakúra vágott trappista sajtot.  Az így megtöltött virsliket körbetekerjük a baconszeletekkel. Tepsire rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd grillfokozatra kapcsolunk és további 5 percig pirítjuk. Közben a salihoz egy keverőtálban a balzsamecetet, sót, borsot elkeverjük és ebben pácoljuk 15 percig a vékony szeletekre vágott lilahagymát.

Miután letelt az idő, leszűrjük és a páclevet megtartjuk de a hagymáról lemossuk a keveréket. A megmaradt pácot összekeverjük a mustárral olívaolajjal és ebben forgatjuk össze a lencsét, felszeletelt paprikát, koktélparit, lilahagymát és az apróra vágott petrezselymet. A sült virsliket a salátával tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások