Hozzávalók
- 4 db bécsi virsli
- 4 szelet bacon
- 100 g trappista sajt
- 150 g főtt lencse
- 6 - 7 szem koktélparadicsom
- 1 fej kisebb lilahagyma
- 1 db zöld kaliforniai paprika fele
- 2 ek sűrű balzsamecet
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 tk mustár
- 1 kis csokor friss petrezselyem
Sajttal töltött baconbe tekert virsli, ecetes lencsesalival
Hozzávalók
- 4 db bécsi virsli
- 4 szelet bacon
- 100 g trappista sajt
- 150 g főtt lencse
- 6 - 7 szem koktélparadicsom
- 1 fej kisebb lilahagyma
- 1 db zöld kaliforniai paprika fele
- 2 ek sűrű balzsamecet
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 tk mustár
- 1 kis csokor friss petrezselyem
Sajttal töltött és baconbe tekert virsli? Elég durván hangzik, de néha belefér egy ilyen kaja a hétbe, főleg, hogy egy frankó saláta van hozzá. Ráadásul, az egészet rettenetesen egyszerű összedobni.
A virsliket középen bevágjuk és belenyomkodjuk a kis téglalap alakúra vágott trappista sajtot. Az így megtöltött virsliket körbetekerjük a baconszeletekkel. Tepsire rakjuk és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd grillfokozatra kapcsolunk és további 5 percig pirítjuk. Közben a salihoz egy keverőtálban a balzsamecetet, sót, borsot elkeverjük és ebben pácoljuk 15 percig a vékony szeletekre vágott lilahagymát.
Miután letelt az idő, leszűrjük és a páclevet megtartjuk de a hagymáról lemossuk a keveréket. A megmaradt pácot összekeverjük a mustárral olívaolajjal és ebben forgatjuk össze a lencsét, felszeletelt paprikát, koktélparit, lilahagymát és az apróra vágott petrezselymet. A sült virsliket a salátával tálaljuk.
Ha tetszett a sajttal töltött baconbe tekert virsli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a virslis receptek is érdekelhetnek:
Rizses lecsó virslivel turbózva