Hozzávalók
- 4 pár műbeles virsli
- 150 g füstölt sajt (lereszelve)
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 3 db tojás
- 200 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
Sajttal töltött rántott virsli
Hozzávalók
- 4 pár műbeles virsli
- 150 g füstölt sajt (lereszelve)
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 3 db tojás
- 200 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A rántott virsli elkészítését azzal kezdjük, hogy a virsliket hosszában mélyen bevágjuk vigyázva, hogy ne vágjuk át teljesen, majd belenyomkodjuk a reszelt sajtot. A megtöltött virsliket duplán panírozzuk, azaz először lisztbe, tojásba, majd morzsába, ezután ismételten tojásba és morzsába forgatjuk.
Előmelegítjük az olajat 170 fokra, és 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük benne a virsliket, vagy 180 fokra előmelegített forrólevegős sütőben 12 perc alatt ropogósra. Frissen az igazi, de simán élmény egy uzsonnásdobozban bevinni a suliba is.
- előkészítési idő: 15 perc
- sütési idő: kb. 10 perc
- összesen: kb. 25 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!