Hozzávalók
- 250 g kenyérliszt
- 250 pizzaliszt
- 250 ml meleg víz
- 10 g friss élesztő
- 25 ml olívaolaj
- 1 ½ tk só
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz darabolt paradicsom
- 250 ml víz
- só, bors
- 1 csokor friss bazsalikom
- 60 g parmezán
- 3 ek panko morzsa
Sfincione, a szicíliai pizza
Hozzávalók
- 250 g kenyérliszt
- 250 pizzaliszt
- 250 ml meleg víz
- 10 g friss élesztő
- 25 ml olívaolaj
- 1 ½ tk só
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz darabolt paradicsom
- 250 ml víz
- só, bors
- 1 csokor friss bazsalikom
- 60 g parmezán
- 3 ek panko morzsa
A tésztához összekeverjük a liszteket. Egy tálban felfuttatjuk a meleg vízben az élesztőt, és az olajjal együtt a liszthez öntjük. Elkezdjük összekeverni. Ha majdnem összeállt, hozzáadjuk a sót és alaposan kidagasztjuk. Lefedjük és 40 percet hagyjuk kelni.
Közben a szószhoz puhára pároljuk az apróra vágott fokhagymát az olívaolajon. Beleöntjük a darabolt paradicsomot és a vizet, sózzuk, borsozzuk, és beletépkedjük a bazsalikomot. Addig rotyogtatjuk, amíg a tészta meg nem kel.
Ha megkelt a tészta, kivesszük, óvatosan akkorára nyújtjuk, mint a sütőpapírral bélelt tepsi, belerakjuk, és lefedve kb. 30 percet kelesztjük.
Ha megkelt, megkenjük a paradicsomszósszal, ráreszeljük a parmezánt, megszórjuk a morzsával, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a szicíliai pizza receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!