Hirdetés

Taco egy befőttes üvegben?! Simán

Hirdetés

Taco egy befőttes üvegben?! Simán

Hirdetés

Taco befőttesüvegben

Hozzávalók (2 személyre, 2  db 8dl-es befőttesüveghez)

A salsához:

  •  2 paradicsom
  •  fél fej lilahagyma
  •  1 lime
  •  1 csokor koriander
  •  1 gerezd fokhagyma

A rétegekhez:

  •  1 tk római kömény
  •  
  •  bors
  •  250 g darált marhahús
  •  1 ek olívaolaj
  •  
  •  bors
  •  római kömény
  •  cayenne bors
  •  negyed fej jégsaláta
  •  6 ek fekete bab
  •  6 ek kukorica
  •  6-7 szelet jalapeno
  • reszelt cheddar sajt

A salsához leforrázzuk a paradicsomot, előtte 1-1 „x” alakú bevágást ejtünk rajtuk, így könnyebb lesz lehúzni a héját. Felezzük, a magos részét kikaparjuk, majd apró darabokra vágjuk a paradicsom húsát. Mehet is egy keverőtálba, jöhet rá az apróra vágott lilahagyma, a lime leve, a felaprított koriander, és a végén belenyomjuk a fokhagymát. Letakarjuk, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. A húst egy kis olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a római köményt és a cayenne borsot. Ha kész, fogjuk az üvegeket és jöhet a rétegezés. Legalulra jön 4 evőkanál salsa, amit a jégsaláta követ. Utánuk következik az elengedhetetlen fekete bab, és a kukorica, amire rápakoljuk a fűszeres darált húst. A tetejére reszelünk egy kevés sajtot, és rakunk rá pár szem jalapenot. Rácsavarjuk az üveg tetejét, mellé dobunk egy villát, és kész is!

Fotó: Szilágyi Nóra

Ruccolás baconos saláta

Hozzávalók (2 személyre)

  •  2 db 8 dl-es befőttes üveg
  •  250 g barna csiperke
  •  4 főtt tojás
  •  8 szelet bacon
  •  2 ek olívaolaj
  •  2 marék rukkola
  •  1 fej lilahagyma
  •  200 g majonéz
  •  2 tk barnacukor
  •  2 tk balzsamecet
  •  
  •  bors

A csiperkét beledobom egy serpenyőbe, zsiradék nélkül addig pirítom, amíg össze nem esik. Sózom, borsozom, majd félreteszem hűlni. Egy másik serpenyőben olívaolajat hevítek, és belefektetem a bacon-öket. Mindkét oldalát megpirítom, ha kész, konyhai papírtörlővel felitatom róla a felesleget. Mindent félreteszek, és összedobom az öntetet. Ehhez a balzsamecetet és a barnacukrot addig keverem, amíg a cukor fel nem olvad. Ha kész, hozzákeverem a majonézt, a végén pedig sózom, borsozom. Jöhet is az üveg megtöltése. A pirított csiperke kezdi a sort, erre jön a negyedekre vágott főtt tojás. Ez után a ropogós bacon következik, aminek a tetejére jön a szeletelt lilahagyma. Az egészre rádobok annyi rukkolát, hogy tele legyen az üveg. Most pedig jöhet az öntet, amit külön kis üvegbe csomagolunk a saláta mellé, hogy ne áztassa el az egészet.

Fotó: Szilágyi Nóra

Gyümölcsös joghurt zabpehellyel

Hozzávalók (2 személyre)

  •  2 db 4 dl-es befőttes üveg
  •  5 ek zabpehely
  •  2 tk mazsola
  •  2 tk apróra vágott étcsoki
  •  200 g görög joghurt
  •  1 lime héja
  •  1 ek méz
  •  bogyós gyümölcsök (szeder/ribizli/málna/áfonya)

Egy forró serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk a zabpelyhet. Ha kihűlt, hozzákeverjük a mazsolát, és az apróra vágott csokit. Egy keverőtálba belekanalazzuk a görög joghurtot, hozzá adjuk a mézet, és belereszeljük az alaposan megmosott lime héját. Beledobáljuk a bogyós gyümölcsöket a joghurtba, és egy villa segítségével a tál oldalát használva szétnyomkodjuk a gyümölcsöket, hogy szépen megszínezzék a joghurtot. Ha mindennel elkészültünk, jöhet is a rétegezés. Egy réteg a finom, ropogós, csokis, mazsolás zabpehelyből, egy réteg az isteni gyümölcsjoghurtból.

Fotó: Szilágyi Nóra
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?