Hozzávalók
- 1 kg sárga, vékony héjú burgonya
- 1 ek só
- 50 ml olaj
- 2 tk paradicsompüré
A fűszerkeverékhez:
- 1 ek durvára őrölt bors
- 1 nagy tk pirospaprika
- 1 tk oregánó
- 2 ek fokhagymapor
- 1 tk kakukkfű
Tökéletes sült krumpli
Hozzávalók
- 1 kg sárga, vékony héjú burgonya
- 1 ek só
- 50 ml olaj
- 2 tk paradicsompüré
A fűszerkeverékhez:
- 1 ek durvára őrölt bors
- 1 nagy tk pirospaprika
- 1 tk oregánó
- 2 ek fokhagymapor
- 1 tk kakukkfű
A tökéletes sült krumpli elkészítéséhez a burgonyát héjastól alaposan megmossuk és rusztikus, vaskos cikkekre vágjuk. Lábosba dobjuk és annyi forró vízzel felöntjük, hogy épp ellepje, majd megsózzuk. Forrástól számítva 2 percig főzzük, majd leszűrjük, és összekeverjük az olajjal, és egy kanál vízzel felhígított paradicsompürével.
Sózzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel, jól összerázzuk, majd szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, úgy, hogy a vágott felületek mindig felfele álljanak. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 30-35 percig, majd kivesszük és még melegen felfaljuk! Fogyasszuk egy hideg barna sörrel, hogy igazán vagány vacsoránk legyen!