Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

6 - 8 fej nagyobb vöröshagyma
olaj a sütéshez

A sörtésztához

250 ml sör
150 g liszt
50 g keményítő
sütőpor
só, bors
2 db jégkocka

A mézes-mustáros szószhoz

80 g majonéz
2 ek méz
1 ek sima mustár
2 tk dijoni mustár
½ db lime vagy citrom leve
1 - 2 ek bolti BBQ szósz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A tökéletes, ultra ropogós hagymakarika

Néha érdemes tartani egy kis önreflexiót és ennek keretein belül elismerni például olyan dolgokat, hogy igenis szeretjük a gyorséttermi hagymakarikát is, amiben a hagyma egy furcsa pépként van jelen. Igen, bocsánatos bűn talán, de a junk élvezetek ilyen formáját olykor kifejezetten kedveljük. Ma mégis más vizekre evezünk: most ugyanis egy házi hagymakarika érkezik, amely a mirelit társával ellentétben egész hagymát tartalmaz, és fantasztikusan ropogós. Éljenek a rusztikus hagymakarikák!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8 fej nagyobb vöröshagyma
olaj a sütéshez

A sörtésztához

250 ml sör
150 g liszt
50 g keményítő
sütőpor
só, bors
2 db jégkocka

A mézes-mustáros szószhoz

80 g majonéz
2 ek méz
1 ek sima mustár
2 tk dijoni mustár
½ db lime vagy citrom leve
1 - 2 ek bolti BBQ szósz
Bevásárlólistához adom

A sörtésztához összekeverjük a lisztet, a keményítőt, a sütőport, majd hozzáöntjük a jéghideg sört. Kézi habverővel jó alaposan, csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk és dobunk a tésztába két jégkockát is, így biztos, hogy igazán roppanós lesz a végeredemény.

A hagymákból, 1 centis körszeleteket vágunk és szétszedjük őket karikákra. Az olajat felhevítjük (165-170 fokig), a karikákat belemártjuk a sörtésztába és ugorhatnak is a serpenyőbe. Miután már szép színt kaptak, kiszedjük és leitatjuk róluk a felesleges olajat.

A mártogatós elkészítéséhez semmi mást nem kell tenni, csak minden hozzávalót jó alaposan elkeverni.
És már tunkolhatjuk is a tökéletes, roppanós hagymakarikákat.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások