Hozzávalók
- 6 - 8 fej nagyobb vöröshagyma
- olaj a sütéshez
A sörtésztához
- 250 ml sör
- 150 g liszt
- 50 g keményítő
- sütőpor
- só, bors
- 2 db jégkocka
A mézes-mustáros szószhoz
- 80 g majonéz
- 2 ek méz
- 1 ek sima mustár
- 2 tk dijoni mustár
- ½ db lime vagy citrom leve
- 1 - 2 ek bolti BBQ szósz
A tökéletes, ultra ropogós hagymakarika
Hozzávalók
- 6 - 8 fej nagyobb vöröshagyma
- olaj a sütéshez
A sörtésztához
- 250 ml sör
- 150 g liszt
- 50 g keményítő
- sütőpor
- só, bors
- 2 db jégkocka
A mézes-mustáros szószhoz
- 80 g majonéz
- 2 ek méz
- 1 ek sima mustár
- 2 tk dijoni mustár
- ½ db lime vagy citrom leve
- 1 - 2 ek bolti BBQ szósz
A sörtésztához összekeverjük a lisztet, a keményítőt, a sütőport, majd hozzáöntjük a jéghideg sört. Kézi habverővel jó alaposan, csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk és dobunk a tésztába két jégkockát is, így biztos, hogy igazán roppanós lesz a végeredemény.
A hagymákból, 1 centis körszeleteket vágunk és szétszedjük őket karikákra. Az olajat felhevítjük (165-170 fokig), a karikákat belemártjuk a sörtésztába és ugorhatnak is a serpenyőbe. Miután már szép színt kaptak, kiszedjük és leitatjuk róluk a felesleges olajat.
A mártogatós elkészítéséhez semmi mást nem kell tenni, csak minden hozzávalót jó alaposan elkeverni.
És már tunkolhatjuk is a tökéletes, roppanós hagymakarikákat.