Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 db kis méretű zsenge tök
1 db cukkini
1 db patisszon
1 db padlizsán
olaj

A panírhoz:

2 csomag sós chips
2 - 3 db tojás
liszt

A tejfölös mártogatóshoz:

5 - 6 ek tejföl
½ db citrom reszelt héja és kifacsart leve
1 kis csokor friss pterezselyem
1 kis csokor friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só,bors
1 ek olívaolaj
1 mk mustár
Hirdetés

Zé-féle rántott tök chipses panírban

Gyerekkori nagy kedvencünk a rántott tök, de úgy gondoltuk, hogy ideje megalkotni egy ütősebb változatát. Csavartunk egyet a szokásos panírozáson, de azt nem áruljuk el, hogy mit, csak annyit, hogy isteni finom lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 db kis méretű zsenge tök
1 db cukkini
1 db patisszon
1 db padlizsán
olaj

A panírhoz:

2 csomag sós chips
2 - 3 db tojás
liszt

A tejfölös mártogatóshoz:

5 - 6 ek tejföl
½ db citrom reszelt héja és kifacsart leve
1 kis csokor friss pterezselyem
1 kis csokor friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só,bors
1 ek olívaolaj
1 mk mustár

A zöldségeket, ha kell előbb megpucoljuk (a patisszont mindenképpen) és felvágjuk kb. 1 cm vastagságú darabokra. Sózzuk és bepanírozzuk: liszt, tojás és most zsemlemorzsa helyett, aprítógépben összezúzott sós chipsbe forgatjuk. Bő olajban kisütjük. A tejfölös mártogatóshoz a fokhagymát felszeleteljük, sóval pépesítjük és összekeverjük a többi hozzávalóval és az extra ropogós rántott zöldségekkel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások