Hozzávalók
- 1 db kis méretű zsenge tök
- 1 db cukkini
- 1 db patisszon
- 1 db padlizsán
- só
- olaj
A panírhoz:
- 2 csomag sós chips
- 2 - 3 db tojás
- liszt
A tejfölös mártogatóshoz:
- 5 - 6 ek tejföl
- ½ db citrom reszelt héja és kifacsart leve
- 1 kis csokor friss pterezselyem
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- só,bors
- 1 ek olívaolaj
- 1 mk mustár
Zé-féle rántott tök chipses panírban
Hozzávalók
- 1 db kis méretű zsenge tök
- 1 db cukkini
- 1 db patisszon
- 1 db padlizsán
- só
- olaj
A panírhoz:
- 2 csomag sós chips
- 2 - 3 db tojás
- liszt
A tejfölös mártogatóshoz:
- 5 - 6 ek tejföl
- ½ db citrom reszelt héja és kifacsart leve
- 1 kis csokor friss pterezselyem
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- só,bors
- 1 ek olívaolaj
- 1 mk mustár
A zöldségeket, ha kell előbb megpucoljuk (a patisszont mindenképpen) és felvágjuk kb. 1 cm vastagságú darabokra. Sózzuk és bepanírozzuk: liszt, tojás és most zsemlemorzsa helyett, aprítógépben összezúzott sós chipsbe forgatjuk. Bő olajban kisütjük. A tejfölös mártogatóshoz a fokhagymát felszeleteljük, sóval pépesítjük és összekeverjük a többi hozzávalóval és az extra ropogós rántott zöldségekkel tálaljuk.
Ha tetszett a rántott tök receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!