Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
6 nagyobb fej gomba (portobello)
pár karika szárazkolbász
2 gerezd fokhagyma
1 csokor zöldfűszer vegyesen (petrezselyem, zsálya, oregano, bazsalikom)
1 zacskó sós chips
2 marék fodros kel

A szószhoz:

400 ml tejszín
3 tojássárgája
50 g reszelt sajt (trappista, cheddar stb)
só, bors
a maradék morzsa (ami nem fért bele a gombákba)
Hirdetés

Zé-féle töltött gomba: chipses kolbászmorzsával

A töltött gombát senkinek sem kell bemutatni, viszont ha valaki ezzel a kajával akar villantani, akkor egy izgalmas tölteléket kell kitaláljon. Zé most egy kolbásszal chipsmorzsával és zöldfűszerekkel felturbózott változatot mutat nektek, csekkoljátok a receptet és próbáljátok ki!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
6 nagyobb fej gomba (portobello)
pár karika szárazkolbász
2 gerezd fokhagyma
1 csokor zöldfűszer vegyesen (petrezselyem, zsálya, oregano, bazsalikom)
1 zacskó sós chips
2 marék fodros kel

A szószhoz:

400 ml tejszín
3 tojássárgája
50 g reszelt sajt (trappista, cheddar stb)
só, bors
a maradék morzsa (ami nem fért bele a gombákba)

A gombák szárait kitörjük és egy felforrósított száraz serpenyőben pár percig pirítjuk mindkét oldalukat. A sülés közben keletkező levet leöntjük, a gombákat egy tepsibe pakoljuk. A serpenyőbe dobjuk a kolbászkarikákat, pár csepp olajat adunk hozzá és megpirítjuk, utána mehetnek is egy késes aprítóba a fokhagyma és a zöldfűszerek társaságában, majd jöhet egy alapos zúzás.

Egy kis tálba szórjuk a kolbászmorzsát, majd a chipset is apóra zúzzuk. A kolbászzsíros serpenyőbe szórjuk a fodros kelt, megvárjuk amíg kissé összeesik, majd ezt is lezúzzuk. Összekeverjük az aprított kelt, a kolbászmorzsát és a chipset és megtöltjük vele a gombafejeket. A szószhoz a hozzávalókat összekeverjük, a gombák alá öntjük és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt összesütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások