Hozzávalók
- 6 fej nagyobb gomba (portobello)
- pár szelet szárazkolbász
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor zöldfűszer vegyesen (petrezselyem, zsálya, oregano, bazsalikom)
- 1 zacskó sós chips
- 2 marék fodros kel
A szószhoz:
- 400 ml tejszín
- 3 db tojássárgája
- 50 g reszelt sajt (trappista, cheddar stb)
- só, bors
- a maradék morzsa (ami nem fért bele a gombákba)
Hozzávalók
- 6 fej nagyobb gomba (portobello)
- pár szelet szárazkolbász
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor zöldfűszer vegyesen (petrezselyem, zsálya, oregano, bazsalikom)
- 1 zacskó sós chips
- 2 marék fodros kel
A szószhoz:
- 400 ml tejszín
- 3 db tojássárgája
- 50 g reszelt sajt (trappista, cheddar stb)
- só, bors
- a maradék morzsa (ami nem fért bele a gombákba)
A gombák szárait kitörjük és egy felforrósított száraz serpenyőben pár percig pirítjuk mindkét oldalukat. A sülés közben keletkező levet leöntjük, a gombákat egy tepsibe pakoljuk. A serpenyőbe dobjuk a kolbászkarikákat, pár csepp olajat adunk hozzá és megpirítjuk, utána mehetnek is egy késes aprítóba a fokhagyma és a zöldfűszerek társaságában, majd jöhet egy alapos zúzás.
Egy kis tálba szórjuk a kolbászmorzsát, majd a chipset is apóra zúzzuk. A kolbászzsíros serpenyőbe szórjuk a fodros kelt, megvárjuk amíg kissé összeesik, majd ezt is lezúzzuk. Összekeverjük az aprított kelt, a kolbászmorzsát és a chipset és megtöltjük vele a gombafejeket. A szószhoz a hozzávalókat összekeverjük, a gombák alá öntjük és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt összesütjük.