Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

4
főre
+

A tésztához

10 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
1 csapott ek sütőpor
1 nagy csipet só
250 ml világos sör

A zöldségekhez

2 db répa
1 db cukkini
5 szál spárga
1 fej vöröshagyma
ha kedvünk tartja csíkokra vágott csirkemellfilét is márthatunk a tésztába
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zöldségek és csirkemell sörtésztában

A sörtésztába mártott, ropogós bundájú zöldségeket még azok megfogják enni, akik amúgy nem rajonganak a zöldségekért. De ne parázzatok, nem csak zöldséget mártogathattok a sörös tésztába, hanem simán mehetnek bele csirkemellcsíkok is. Pikk-pakk kisülnek és isteni finomak lesznek!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A tésztához

10 dkg liszt
10 dkg étkezési keményítő
1 csapott ek sütőpor
1 nagy csipet só
250 ml világos sör

A zöldségekhez

2 db répa
1 db cukkini
5 szál spárga
1 fej vöröshagyma
ha kedvünk tartja csíkokra vágott csirkemellfilét is márthatunk a tésztába
Bevásárlólistához adom

Összekeverjük a lisztet, keményítőt, sütőport, sót, majd hozzáöntjük a sört is és csomómentesre keverjük. 3-4 jégkockát beledobunk a tésztába, hogy jó hideg legyen. A répát és a cukkinit (és a csirkemellet, ha használunk) csíkokra, a hagymát szeletekre vágjuk, a spárgák fás végeit pedig letörjük. Az összes zöldséget alaposan belemártogatjuk a tésztába és forró olajban pár perc alatt kisütjük. Kihalásszuk őket az olajból, lecsepegtetjük és tálaljuk!

Fotó: Szilágyi Nóra
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások