Hirdetés
Hirdetés

Zöldségek és csirkemell sörtésztában

Hirdetés

A sörtésztába mártott, ropogós bundájú zöldségeket még azok megfogják enni, akik amúgy nem rajonganak a zöldségekért. De ne parázzatok, nem csak zöldséget mártogathattok a sörös tésztába, hanem simán mehetnek bele csirkemellcsíkok is. Pikk-pakk kisülnek és isteni finomak lesznek!

Hozzávalók (4 személyre)

A tésztához:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 1 csapott ek. sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 250 ml világos sör

A zöldségekhez:

  • 2 db répa
  • 1 cukkini
  • 5 szál spárga
  • 1 fej vöröshagyma
  • ha kedvünk tartja csíkokra vágott csirkemellfilét is márthatunk a tésztába


Összekeverjük a lisztet, keményítőt, sütőport, sót, majd hozzáöntjük a sört is és csomómentesre keverjük. 3-4 jégkockát beledobunk a tésztába, hogy jó hideg legyen. A répát és a cukkinit (és a csirkemellet, ha használunk) csíkokra, a hagymát szeletekre vágjuk, a spárgák fás végeit pedig letörjük. Az összes zöldséget alaposan belemártogatjuk a tésztába és forró olajban pár perc alatt kisütjük. Kihalásszuk őket az olajból, lecsepegtetjük és tálaljuk!

Fotó: Szilágyi Nóri

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások