Hozzávalók
A brownie-hoz
- 300 g étcsoki
- 200 g barna nád kristálycukor
- 200 g vaj
- 5 db tojás
- 100 g finomliszt
- 30 g holland kakaópor
- 1 mk sütőpor
A cukormázhoz
- 1 db tojásfehérje
- 220 g porcukor
- ½ db citrom leve
- pár csepp vagy késhegynyi zöld ételfesték
- színes szórócukorkák
Karácsonyfa brownie
Hozzávalók
A brownie-hoz
- 300 g étcsoki
- 200 g barna nád kristálycukor
- 200 g vaj
- 5 db tojás
- 100 g finomliszt
- 30 g holland kakaópor
- 1 mk sütőpor
A cukormázhoz
- 1 db tojásfehérje
- 220 g porcukor
- ½ db citrom leve
- pár csepp vagy késhegynyi zöld ételfesték
- színes szórócukorkák
A brownie-hoz vízgőz fölött egy nagy tálban összeolvasztjuk a csokit, a cukrot és a vajat. Mikor homogén, belekeverjük a tojásokat, majd a többi hozzávalót is. Egy 20 x 30 cm-es, alulról sütőpapírral borított tepsibe öntjük a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd hagyjuk hűtőhidegre hűlni. Ekkor kivesszük a tepsiből, egyenesre vágjuk a széleit, majd hosszában félbevágjuk, ezután pedig mindkét brownie-részből átlósan háromszögeket vágunk.
A mázhoz a tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor kifehéredett, belerakjuk a porcukrot és sima, sűrű mázzá keverjük. Citromlével ízesítjük, amitől fényesebb lesz, illetve a zöld szín eléréséhez pár csepp gélállagú vagy 2-3 késhegynyi porállagú ételfestéket keverünk a mázba. Habzsákba töltjük a cukormázat, kidíszítjük vele a háromszögeket, és megszórjuk őket szórócukorral.
Elkészítési idő: 20 perc + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a karácsonyfa brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több karácsonyi finomság:
Kandírozott narancsos, rumos kuglóf cukormázzal bevonva
Fehércsokis-málnás panna cotta sós pirított mandulával
Pezsgőkrémes-vörösáfonyás pite