Hozzávalók
- 250 g mandulaliszt
- 220 g cukor
- 20 g méz
- 80 g tojásfehérje
- 1 mk mandulalikőr vagy -aroma
- porcukor a forgatáshoz
Mandulás keksz
Hozzávalók
- 250 g mandulaliszt
- 220 g cukor
- 20 g méz
- 80 g tojásfehérje
- 1 mk mandulalikőr vagy -aroma
- porcukor a forgatáshoz
A mandulás keksz tésztájához összekeverjük a mandulalisztet, a cukrot és a mézet. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, és jól összegyúrjuk. Egy deszkára szórjuk a porcukrot és hengerré formázzuk a tésztát, majd 1,5 cm-es darabokat vágunk belőle. Mindegyik darabból gombócot formázunk, vagy rusztikusabb formát is adhatunk nekik, majd megforgatjuk őket porcukorban, sütőpapíros tepsire rakjuk, és hagyjuk 2-3 órát, de akár egy éjszakát is száradni. 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütjük.
Ha tetszett a mandulás keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!