Hozzávalók
- 1 kg sütőtök
- 5 ek barna cukor
- 3 ek juharszirup
- 2 db lime leve
- 4 tk őrölt fahéj
- 2 tk őrölt szerecsendió
- 1 mk őrölt szegfűbors
- 1 tk őrölt gyömbér
- 200 ml víz
Sütőtöklekvár
Hozzávalók
- 1 kg sütőtök
- 5 ek barna cukor
- 3 ek juharszirup
- 2 db lime leve
- 4 tk őrölt fahéj
- 2 tk őrölt szerecsendió
- 1 mk őrölt szegfűbors
- 1 tk őrölt gyömbér
- 200 ml víz
A sütőtöklekvár pont annyira egyszerű, mint gondolnánk. Először a sütőtököt megpucoljuk, apróra vágjuk, és összekeverjük az összes többi hozzávalóval.
Felforraljuk egy nagyobb lábasban, majd alacsony lángon kb. fél órán át főzzük. Ezután egy botmixerrel nagyjából lepürésítjük, jól áll neki, ha kicsit darabosabb marad. Végül az előkészített üvegekbe töltjük. Hűtőben akár hetekig is eláll.
Ha tetszett a sütőtöklekvár receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!