Hozzávalók
A diós gubához
- 4 db kifli
- 250 ml tej
- 100 g darált dió
- 1 db citrom reszelt héja
- 40 g porcukor
- 1 mk őrölt fahéj
- pár csepp vaníliaesszencia
A krémhez
- 40 g vaníliás pudingpor
- 40 g cukor
- 600 ml tej
Diós guba pohárkrém
Hozzávalók
A diós gubához
- 4 db kifli
- 250 ml tej
- 100 g darált dió
- 1 db citrom reszelt héja
- 40 g porcukor
- 1 mk őrölt fahéj
- pár csepp vaníliaesszencia
A krémhez
- 40 g vaníliás pudingpor
- 40 g cukor
- 600 ml tej
A diós guba elkészítéséhez a kifliket 1-2 cm-es darabokra vágjuk. 250 ml tejet felmelegítünk a darált dióval, a citromhéjjal, a porcukorral, az őrölt fahéjjal és a vaníliával, és leöntjük vele a kiflidarabokat. Párszor átkeverjük, hogy minden kifli egyenletesen tudja megszívni magát.
Közben egy lábasban a pudingport elkeverjük a cukorral, majd felöntjük 30-40 ml tejjel, és csomómentesre keverjük a port, ezután felöntjük a maradék tejjel, és közepes lángon, kevergetve, pár perc alatt besűrítjük a pudingot. Poharakba rétegezzük a diós kifliket és a pudingot, majd hagyjuk legalább langyosra hűlni.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a diós guba pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!