Hozzávalók
- 125 g méz
- 150 g vaj
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt szegfűbors
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 40 g holland kakaópor
- 150 g világos barna cukor
- 2 db tojás
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 mk sütőpor
- 450 g liszt
Hozzávalók
- 125 g méz
- 150 g vaj
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt szegfűbors
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 mk őrölt szerecsendió
- 40 g holland kakaópor
- 150 g világos barna cukor
- 2 db tojás
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 mk sütőpor
- 450 g liszt
A kakaós mézeskalács tésztájához a mézet, a vajat, a narancshéjat, a fűszereket, a kakaóport és a cukrot összemelegítjük úgy, hogy felolvadjon benne a cukor. Mikor homogén lett az alap, belekeverjük a tojásokat is, végül az egészet összekeverjük/gyúrjuk a szódabikarbónával és sütőporral elkevert liszttel. Fóliába csomagoljuk a tésztát, és 2-3 órára (vagy egy egész éjszakára) hűtőbe rakjuk.
Lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és formákat szaggatunk ki belőle. Sütőpapíros tepsire pakolásszuk a kivágott mintákat, és 190 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük őket. Ha kedvünk tartja, tojásfehérjéből, porcukorból és citromléből készíthetünk a tetejükre írókát, és ezzel díszíthetjük.

Ha tetszett a kakaós mézeskalács receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több mézeskalácsos finomság:
Narancsos-mézeskalácsfűszeres galette
Mézeskalácsos-diós bejgli
Mézeskalácsos-tojáslikőrös kávé
