Hirdetés
Green Kitchen

Kávés choux

Hozzávalók

15
db choux-hoz
+

A tésztához

100 ml víz
60 g vaj
1 csipet só
1 csipet cukor
100 g liszt
3 db tojás

A felső craquelin réteghez

80 g liszt
70 g puha vaj
80 g barna cukor

A krémhez

700 g mascarpone
5 ek porcukor
1 - 2 ek instant kávé

A díszítéshez

50 g fehér csoki
instant kávé
egész kávészemek
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kávés choux

Ne féljetek az égetett tészta készítésétől, mert ha egyszer ráéreztek az „ízére”, akkor utána már tuti csodás puffancsokat fogtok készíteni! Tölthetitek bármilyen krémmel, de az én személyes kedvencem ez a kávés változat!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

15
db choux-hoz
+

A tésztához

100 ml víz
60 g vaj
1 csipet só
1 csipet cukor
100 g liszt
3 db tojás

A felső craquelin réteghez

80 g liszt
70 g puha vaj
80 g barna cukor

A krémhez

700 g mascarpone
5 ek porcukor
1 - 2 ek instant kávé

A díszítéshez

50 g fehér csoki
instant kávé
egész kávészemek
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tésztához a vizet, a vajat, a sót és a cukrot összemelegítjük, beleszórjuk a lisztet, összekeverjük, majd amikor kissé sercegő hangot ad és szépen összeállt, levesszük a tűzről. Belekeverünk egy tojást, és hagyjuk kihűlni, majd mehet bele a másik két tojás is.

Közben a roppanós craquelin réteghez összekeverjük a 3 összetevőt, két sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, és berakjuk a fagyasztóba, amíg megdermed. Ezután kivesszük, és kb. 2,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk a tésztából. 

Az időközben kihűlt masszát nyomózsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire kb. 2,5 cm-es gombócokat nyomunk belőle, amiknek a tetejére 1-1 kiszaggatott korongot helyezünk. A sütőt 190 fokra állítjuk, teszünk az aljába egy vízzel teli edényt, hogy gőzös teret kapjunk, és mikor a sütő elérte megfelelő hőmérsékletet, berakjuk a tésztagombócokat. 20-22 percig sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt, és pici, résnyire nyitott ajtónál hagyjuk kihűlni a fánkokat.

A krémhez a mascarponét elkezdjük kihabosítani, közben hozzászórjuk a cukrot és a 2 evőkanál vízben feloldott instant kávét. 

A díszítéshez való olvasztott csokit berakjuk egy nyomózsákba, kivágjuk a végét, és kb. 1-2 cm-es korongokat nyomunk belőle sütőpapírra. Megszórjuk kevés instant kávéval, és 1-1 kávészemet is nyomunk bele, majd hűtőbe rakjuk őket. 

A fánkok tetejét egy éles késsel levágjuk, csillagcsöves nyomózsákból 1-1 adag krémet nyomunk rájuk, erre kerülnek a levágott kalapok, mindegyikre 1-1 pici krémréteg, ezekre pedig, zárásként, a megszilárdult csokilapok.

Kávés choux
Kávés choux

Ha tetszett a kávés choux receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások